Tenis

Marin Čilić sigurno u dva seta do trećeg kola Miamija

Petar Jenjić • petak, 23.03.2018.
Marin Čilić sigurno u dva seta do trećeg kola Miamija
Foto: EPA

Pierre-Hugues Herbert nije bio prevelika prepreka za Marina Čilića. Drugi nositelj u drugom kolu Miamija slavio je protiv francuskog tenisača s 2:0 u setovima. Završilo je 7:5, 6:3, a sam dvoboj je trajao sat i 33 minute...

Marin Čilić uspješno je odradio nastup u drugom kolu Mastersa u Miamiju. Hrvatski tenisač u prvom nastupu na turniru, nakon što je u prvom kolu bio slobodan, svladao je Francuza Pierrea-Huguesa Herberta sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3) za sat i 33 minute provedene na terenu.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, drugi ove godine nakon meča u četvrtfinalu Punea, i druga pobjeda hrvatskog tenisača koji je ovdje postavljen za drugog nositelja.

Hrvatski tenisač dobro je krenuo u meč i nakon dugačkog prvog gema došao do breaka prednosti. Dobro je Čilić odradio nekoliko sljedećih servis gemova, ali u osmom je posustao i uz tek jedan dobiven poen izgubio prednost. Herbert je izjednačio na 4:4. Dva gema kasnije hrvatski tenisač uspijeva doći do tri vezane break lopte, koristi posljednju, treću i ubrzo sigurnom igrom na servisu i do prvog seta.

Kako je Čilić otvorio prvi set tako je krenuo i u drugi - oduzetim servisom. Hrvatski tenisač imao je dvije prilike za break u petom gemu, no Francuz je spasio obje. Ipak, nakon što se i suočio s jednom break šansom protivnika, hrvatski tenisač prvi vodstvu 5:3 ponovno oduzima servis protivniku i zaključuje meč u svoju korist.

U sljedećem kolu Čilić će igrati protiv boljeg iz dvoboja Andrej Rubljev - Vasek Pospisil.

Masters Miami, 2. kolo:
Marin Čilić (2) - Pierre-Hugues Herbert 7:5, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!