Nogomet

VIDEO: Minimalne pobjede Švicaraca i Tunižana, Gavranoviću pola sata

Branimir Korać • petak, 23.03.2018.
VIDEO: Minimalne pobjede Švicaraca i Tunižana, Gavranoviću pola sata
Foto: EPA

Švicarska i Tunis upisali su pobjede u pripremnim susretima protiv Grčke i Irana. Za pobjedu bio im je dovoljan po jedan pogodak...

Švicarci mogu biti zadovoljni kako su krenuli u pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu, u Ateni su nadigrali Grčku, bili bolji protivnik iako su slavili samo 1:0. Posljednjih pola sata na travnjaku je bio i Dinamov napadač Mario Gavranović koji je zauzeo mjesto u vrhu napada umjesto Harisa Seferovića.

U Grčkoj je inače "embargo na nogomet", prvenstvo je prekinuto zbog već dobro poznatog incidenta u Solunu, no reprezentacija je odradila ovaj dvoboj na Olimpijskom stadionu i upisala poraz 1:0.

Pobjedu Švicarcima donio je Blerim Dzemaili iz voleja u padu u 59. minuti susreta. Grčka nije pokazala gotovo ništa, Švicarska je posebno u drugom poluvremenu bila bolji protivnik i mogla je i uvjerljivije slaviti.

Do minimalne pobjede došli su i Tunižani koji su igrali protiv Irana i također slavili 1:0. Pobjedu Tunisu donio je autogolom Milad Mohammadi u 71. minuti.

Pogotku je prethodio dobar prodor Wahbija Khazrija koji se lakoćom rješavao čuvara, dobro pucao, ali vratar je odbio loptu točno na nogu Mohammadija od kojeg odlazi u mrežu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!