Košarka

VIDEO: Deset trica Scottieja Wilbekina, Darušafaka i Lokomotiv Kuban osigurali finalni dvoboj

Petar Jenjić • petak, 23.03.2018.
VIDEO: Deset trica Scottieja Wilbekina, Darušafaka i Lokomotiv Kuban osigurali finalni dvoboj

Za trofej pobjednika Eurokupa igrat će Darušafaka i Lokomotiv Kuban koji su u drugim susretima polufinala stigli do pobjeda. Lokomotiv Kuban gotovo pa rutinski stigao je slavio u gostima kod Reggiane, dok je Darušafaka na krilima deset trica Scottieja Wilbekina svladala Bayern...

Prva je prolazak u samu završnicu Eurokupa osigurala Darušafaka koja je nakon tijesne domaće pobjede slavila i u gostima kod njemačkog Bayerna. Turska momčad slavila je na krilima nevjerojatno raspoloženog Scottieja Wilbekina koji je ubacio deset trica čime je postavio apsolutni rekord natjecanja.

Veći dio susreta bio je prilično izjednačen, a tako se ušlo i u posljednje četiri minute (71:71). Ipak, gosti su uspjeli prelomiti susret u svoju korist. Wilbekin je minutu i pol prije kraja pogodio dalekometnu tricu za sedam koševa prednosti (82:75), domaćin je još u dva navrata stigao na minus tri, no više od toga nije išlo.

Scottie Wilbekin susret je zaključio s 41 poenom (trica 10/15), JaJuan Johnson dodao je 16 koševa, a Howard Sant-Roos 12 poena.

Reggie Redding s 14 koševa i šest skokova bio je najbolji kod Bayerna, po 13 poena dodali su Devin Booker (šest skokova) i Vladimir Lučić (pet skokova).

Bez poraza u ovom natjecanju i dalje ostaje ruski Lokomtiv Kuban koji je na gostovanju kod Reggiane riješio pitanje prolaska u finale već u drugoj utakmici. Gostujuća momčad slavila je sa 79:69, u susretu u kojem je prvo poluvrijeme zaključila s 13 koševa viška (39:26), a do kraja utakmice tek jednom ispustila dvoznamenkastu prednost.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Mardy Collins s 22 poena i osam skokova, dok je Frank Elegar dodao 19 koševa i devet skokova, a Joe Ragland 13 poena.

Najbolji je u redovima talijanske momčadi bio James White s 14 koševa, Amedeo Della Valle dodao je 12 poena.

Eurokup, polufinale, druga utakmica:
Bayern München - Darušafaka 83:87 (0-2)
Reggiana - Lokomotiv Kuban 69:79 (0-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!