Automoto

Čeka nas sjajna sezona, Sebastian Vettel oteo pobjedu Lewisu Hamiltonu u Melbourneu

Dario Dodić • nedjelja, 25.03.2018.
Čeka nas sjajna sezona, Sebastian Vettel oteo pobjedu Lewisu Hamiltonu u Melbourneu
Foto: EPA

Utrkom u Melbourneu za Veliku Nagradu Australije započela je nova sezona Formule 1. Na iznenađenje mnogih pobjedu je u Albert Parku dohvatio Ferrari, Sebastian Vettel je slavio ispred Lewisa Hamiltona...

Na najbolji je mogući način startala nova sezona Formule 1. Kako to i obično biva u Melbourneu, vozač s pole positiona nije osvojio VN Australije, Sebastian Vettel je uz puno sreće obranio prošlogodišnji naslov i donio prvu ovosezonsku pobjedu Ferrariju.

Stoti je ovo podij za Vettela, koji je odmah i priznao kako je imao sreće. Naime, sredinom utrke Haasovi bolidi išli su na ruku Vettelu, oba su odustala zbog problema s prednjim lijevim kotačem, označen je virtual safety car, pogriješili su u Mercedesovom timu, što Vettel koristi za nenadani prelazak u vodstvo.

Pitao se Lewis Hamilton, koji je do tog trenutka izgledao kao siguran pobjednik, što se dogodilo, nisu mu znali odgovoriti iz tima, što je potvrdio i šef momčadi Toto Wolff: "Ne znamo još. Mislili smo da imamo dovoljnu prednost. Vjerojatno smo zbog pogreške u sustavu krivo protumačili situaciju. Istražujemo kako bismo mogli shvatiti gdje je nastao problem."

Pokušao se Hamilton vratiti na vodeću poziciju, ali je u 47. krugu pogriješio i dao Vettelu malo prostora za disanje. Teško je pretjecati u Melbourneu pa su se na kraju u Mercedesu morali zadovoljiti drugim mjestom.

Treće je mjesto na podiju pripalo još jednom Ferrariju, Kimi Raikkonen je izdržao pritisak Australca Ricciarda i osvojio treće mjesto. Peti je bio sjajni Fernando Alonso u McLarenu, dok je Valtteri Bottas u drugom Mercedesu osvojio tek osmo mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley26.03.2018. u 08:06
    koliko god sam ferrarijev fan mislim da ne treba ocjenjivati sezonu po prvoj utrci, mercedes je ispred svih, ovdje se poklopila i taktika i sreća na najbolji način
    Weasley