Nogomet

Vertonghen: "Nadam se da ćemo i Englezi i mi ranije osigurati prolaz pa će Kane moći odmarati"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 25.03.2018.
Vertonghen: "Nadam se da ćemo i Englezi i mi ranije osigurati prolaz pa će Kane moći odmarati"
Foto: EPA

Belgijski reprezentativac i igrač Tottenhama Jan Vertonghen postavlja visok cilj za Belgiju uoči Svjetskog prvenstva, a nada se kako neće morati igrati protiv Harryja Kanea...

Harry Kane strah je i trepet svih obrana svijeta, a njegov klupski suigrač Jan Vertonghen iskreno se nada kako neće morati igrati protiv Kanea kada se Belgija i Engleska susretnu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Harry je jedan od dvojice najboljih napadača svijeta. Možete imati plan kako igrati protiv njega, ali on će uvijek pronaći rješenje za to. Nadam se da ćemo do međusobnog dvoboja i mi i Englezi već osigurati prolaz u nokaut fazu pa možda Harry dobije odmor."

Vertonghen ne skriva visoke ambicije i vidi Belgiju visoko. Kao cilj koji postavlja je plasman u polufinale što neće biti nimalo lako ostvariti, ali uvjeren je da Belgija do tamo može.

"Imamo igrače kao što su Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Toby Alderweireld i ja, u tridesetim smo godinama kada trebate biti na vrhuncu svojim mogućnosti i mislim da tu i jesmo. Ovo bi mogla biti naša godina. Posljednjih godina stalno primamo komplimente i sada već svi znaju što možemo. S Kevinom De Bruyneom, Edenom Hazardom i ostalima, možemo puno. Barem deset reprezentacija želi otići do kraja, Brazil, Argentina, Španjolska, Njemačka, Francuska i Engleska malo ispred ostalih. Što se nas tiče, polufinale je nekakav realan cilj, a kasnije je sve moguće."

Osim Engleske i Belgije, u skupini se nalaze još Panama i Tunis koji će biti u statusu autsajdera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!