Košarka

VIDEO: Bogdanovićevi Pacersi pobjedom u produžetku potvrdili doigravanje, pridružili im se i Sixersi

Branimir Korać • ponedjeljak, 26.03.2018.
VIDEO: Bogdanovićevi Pacersi pobjedom u produžetku potvrdili doigravanje, pridružili im se i Sixersi
Foto: EPA

Pobjeda Indiana Pacersa protiv Miami Heata potvrdila je doigravanje za momčadi čiji dres nose Bojan Bogdanović i Dario Šarić. Bogdanović je odigrao odličnu utakmicu i pomogao je Pacersima na putu do ove pobjede...

Indiana Pacersi upisali su pobjedu u produžetku protiv Miamija i time su osigurali nastup u doigravanju. Nisu samo oni osigurali doigravanje, porazom Heata doigravanja je osigurala i Šarićeva Philadelphia.

Hrvatska tako ima tri predstavnika u doigravanju ove sezone, još ranije doigravanje su osigurali i Cleveland Cavaliersi za koje nastupa Ante Žižić. Phoenix Sunsi, Orlando Magic i Los Angeles Lakersi s preostalom trojicom hrvatskih NBA igrača, neće vidjeti play-off.

Pacersi su protiv Heata slavili u produžetku sa 113:107, mogli su i u regularnom dijelu do pobjede, ali ispustili su visoku prednost u posljednjoj dionici. 8.3 sekunde prije kraja regularnog dijela James Johnson ubacio je samo jedno slobodno bacanje, Pacersi su imali posljednji napad za pobjedu, ali Victor Oladipo nije zabio.

U produžetku je Indiana ipak bila bolja i serijom 8:0 odvojila se na 106:100 nakon čega višpe nije imala problema.

Najbolji kod Indiane bili su Oladipo s 23 poena i pet asistencija, Thaddeus Young s 22 poena, devet skokova i pet osvojenih lopti te Bojan Bogdanović koji je za 38 minuta ubacio 18 poena (3/7 za dva, 2/5 za tri, 4/4 slobodna) i osam skokova.

Kod Heata Tyler Johnson ubacio je 19 poena (5/8 za tri), a James Johnson dodao je 15 poena uz devet skokova.

Portland Trail Blazersi i dalje čvrsto drže treću poziciju na Zapadu, a noćas su svladali izravnog konkurenta Oklahomu City Thunder i to u gostima sa 108:105. Utakmica u play-off atmosferi i s play-off intenzitetom otišla je na stranu Blazersa koji su u tako pomeli Thunder ove sezone odnijevši sve četiri pobjede. Na kraju susreta Carmelo Anthony šutirao je tricu za produžetak, ali nije pogodio. CJ McCollum predvodio je Blazerse s 34 poena (5/9 trica), Damian Lillard dodao je 24 poena, pet skokova i sedam asistencija, a Jusuf Nurkić 17 poena i 12 skokova. Kod poraženih Russell Westbrook bio je na 23 poena, osam skokova i devet asistencija, a Steven Adams dodao je 18 poena i deset skokova.

Golden State Warriorsi ponovno su ostali bez Stephena Curryja, igraju i dalje bez svojih glavnih zvijezda i - gube. Novi poraz nanijeli su im Jazzeri i to s visokih 110:91. Steve Kerr poručio je kako nema šanse za povratak Curryja u prvom krugu doigravanja što dodatno zabrinjava Warriorse. Najbolji kod Jazzera bili su Donovan Mitchell s 21 poenom i šest asistencija i Rudy Gobert sa 17 poena i 15 skokova. Kod poraženih Quinn Cook ubacio je 17 poena uz osam asistencija, a Andre Iguodala dodao je 12 poena.

John Wall nakon dugo vremena odradio je trening s kontaktom, ali još uvijek nije spreman za nastup. Washington Wizardsi bez njega su upisali neočekivani poraz protiv New York Knicksa koji su slavili sa 101:97. U prvom startu nakon tri godine, Trey Burke nosio je Knickse s 19 poena, Courtney Lee dodao je 13 poena, a Enes Kanter deset poena uz 11 skokova. Kod poraženih Bradley Beal bio je na 14 poena, a po 13 su dodali Markieff Morris, Otto Porter (deset skokova) i Kelly Oubre (pet skokova).

Boston Celticsi bez obzira na izostanke uspjeli su slaviti u gostima kod Sacramento Kingsa koji tek odrađuju završnicu sezone. Boston je domninirao predvođen Terryjem Rozierom koji je odigrao utakmicu karijere i upisao 33 poena (8/12 trica) uz pet skokova i pet osvojenih lopti. S 19 poena pratio ga je Jaylen Brown. Kod poraženih Buddy Hield ubacio je 21 poen.

Važnu pobjedu upisali su Los Angeles Clippersi koji su u gostima svladali Toronto Raptorse sa 117:106. Clippersi su u žestokoj borbi za doigravanje, a ovdje su iskoristili lošiju večer Kylea Lowryja i DeMara DeRozana. Lou Williams s 26 poena i sedam asistencija predvodio je goste, a Tobias Harris dodao je 20 poena i pet skokova. Kod domaćina po 16 poena ubilježili su Jonas Valančiunas (deset skokova) i Fred VanVleet.

Povratkom Tristana Thompsona i Larryja Nancea, Ante Žižić potpuno je ispao iz rotacije bez obzira na dobre igre dok ih nije bilo. Nije igrao niti protiv Brooklyn Netsa koje su Cavsi svladali uz ponešto problema sa 121:114. LeBron James još jednom je bio vrlo raspoložen te je upisao 37 poena, deset skokova i osam asistencija, a Kevin Love dodao je 20 poena i 15 skokova. Kod Netsa Joe Harris ubacio je 30 poena.

NBA:
Indiana Pacers - Miami Heat 113:107 produžetak
Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 114:121
Milwaukee Bucks - San Antonio Spurs 106:103
Sacramento Kings - Boston Celtics 93:104
Toronto Raptors - Los Angeles Clippers 106:117
Washington Wizards - New York Knicks 97:101
Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 105:108
Houston Rockets - Atlanta Hawks 118:99
Golden State Warriors - Utah Jazz 91:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!