Tenis

Pablo Carreno Busta se nakon velike borbe plasirao u prvo polufinale Miamija u karijeri

Sportnet • petak, 30.03.2018.
Pablo Carreno Busta se nakon velike borbe plasirao u prvo polufinale Miamija u karijeri
Foto: EPA

Pablo Carreno Busta po prvi puta u karijeri plasirao se u polufinale jakog ATP turnira serije 1000 u Miamiju. Španjolac je polufinale izborio nadigravši u četvrtfinalu nakon dva sata i 42 minute igre osmog igrača svijeta, Južnoafrikanca Kevina Andersona.

AUTOR: Stipe Dedić

Španjolac Pablo Carreno-Busta s 2:1 (6-4, 5-7, 7-6(6)) nadigrao je Kevina Andersona i tako se po prvi puta u karijeri plasirao u polufinale masters 1000 turnira u Miamiju. Bio je ovo peti međusobni dvoboj Španjolca i Južnoafrikanca i prva pobjeda za Carrena-Bustu. Zanimljivo je i da je ovo bio deseto četvrtfinale jednog masters 1000 turnira u karijeri. Južnoafrički tenisač još niti jednom nije uspio proći među četiri najbolja tenisača na nekom turniru serije 1000.

Prva dva gema u meču protekla su bez uzbuđenja, a već je u trećem gemu Anderson morao spašavati tri break lopte na svom servisu. Južnoafrikanca je kao i toliko puta do tada izvukao sjajan servis, no čak mu ni on nije pomogao u sedmom gemu kada je Carreno-Busta iskoristio prvu od tri vezane break lopte i poveo s 4:3 u gemovima.

Španjolac je pokazivao veliku sigurnost na svojim servis gemovima. U prvom setu nije dozvolio niti jednu break priliku svom protivniku, a tako se nastavilo i nakon što je oduzeo servis Južnoafrikancu. Carreno-Busta je do kraja prvog seta nastavio dobro igrati na svom servisu, ispustio je tek dva poena zasluženo slavio s 6:4.

Na početku drugog seta Anderson je umalo zapao u novi rezultatski minus. U prvom gemu spašavao je 15:40, a onda je odmah u narednom gemu oduzeo servis protivniku i najednom poveo s velikih 2:0 u gemovima. Južnoafrikanac je iskoristio prvu break priliku u meču, točnije, Carreno-Busta je dvostrukom pogreškom praktički poklonio gem svom protivniku.

Španjolac je nakon 2:0 za Andersona osvojio četiri gema u nizu i činilo se kako je u tom trenutku prelomio meč. Nevjerojatni obrat započeo je u desetom gemu drugog seta. Carreno-Busta je imao 5:4 u gemovima i dvije meč lopte na svom servisu. Anderson je odlučio sve staviti na kocku i s nekoliko sjajnih poena prvo spasio dvije meč lopte, potom i iskoristio break priliku za potpuni povratak u meč. Povratak Južnoafrikanca vidno je uzdrmao Carrena-Bustu i Anderson je do kraja drugog seta još jednom oduzeo servis Španjolcu za konačnih 7:5. Sve je bilo spremno za veliki obračun u odlučujućem setu.

Za razliku od dva prethodna seta, u posljednjem su servisi oba tenisača funkcionirali gotovo pa savršeno. Uzbuđenja je bilo tek u devetom gemu pri rezultatu 4:4. Carreno-Busta je izborio break priliku, no nije ju uspio iskoristiti. Oba su tenisača do kraja seta sigurno držala svoj servis, tako da je o pobjedniku, baš kao i u njihovom prethodnom meču u Indian Wellsu prije desetak dana odlučio tie break trećeg seta.

Trinaesta igra donijela je bezbroj preokreta. Već smo u prvih deset poena vidjeli četiri mini breaka, ipak, tenisači su potpuno poravnati ušli u završnicu tie breaka. Anderson potom dolazi do 6:5 i ima meč loptu na svom servisu. Južnoafrikancu je ruka zadrhtala ne jednom, već na oba servisa i odjednom se 6:5 i servis za meč pretvorilo u 7:6 za Španjolca. Carreno-Busta nije imao problema na meč lopti i s 8:6 u tie breaku trećeg seta plasirao se u polufinale turnira. Španjolac će za finale igrati s boljim iz meča između Borne Ćorića i Alexandera Zvereva.

ATP 1000, Miami, četvrtfinale:
Pablo Carreno-Busta (Španjolska) - Kevin Anderson (Južnoafrička Republika) 6:4, 5:7, 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!