Košarka

VIDEO: Bojan uspješniji u dvoboju Bogdanovića, hrvatski reprezentativac vodio Pacerse do pobjede

Branimir Korać • petak, 30.03.2018.
VIDEO: Bojan uspješniji u dvoboju Bogdanovića, hrvatski reprezentativac vodio Pacerse do pobjede
Foto: EPA

Bojan Bogdanović s Indiana Pacersima nastavlja s odličnim nastupima, a noćas ih je vodio do pobjede u Sacramentu. Golden State Warriorsi poraženi su od Milwaukee Bucksa i, zanimljivo, jedini su domaćin koji noćas nije ubacio točno 103 poena...

Indiana Pacersi upisali su novu pobjedu, četvrtu u nizu te tako nastavili borbu za treće mjesto na Istoku. Nova pobjeda stigla je u gostima kod Sacramento Kingsa, davno otpisane momčadi kada je u pitanju doigravanje.

Dvoboj je bio neizvjesnost od početka do kraja, a Pacersi su na kraju slavili s tijesnih 106:103. U posljednjih 20 sekundi Bojan Bogdanović i Victor Oladipo imali su mirnu ruku i odveli svoju momčad do pobjede. Tricom Oladipa Pacersi su poveli 102:98 da bi do kraja Bogdanović i Oladipo imali mirnu ruku s linije slobodnih bacanja. Kingsi su imali šut sa sirenom za poravnanje, ali Bogdan Bogdanović nije zabio.

U dvoboju dva Bogdanovića koji su stvarali velike muke američkim komentatorima, uspješniji je bio hrvatski reprezentativac koji je za 36 minuta provedenih na parketu vodio Pacerse do pobjede. Bojan je susret završio s 25 poena (5/7 za dva, 2/6 za tri, 9/9 slobodna), a Bogdan na drugoj strani ubacio je 21 poen.

Kod Pacersa još se istaknuo Oladipo s 24 poena i pet skokova, a kod Kingsa Buddy Hield ubacio je 20 poena uz sedam skokova.

San Antonio Spursi bili su bolji od Oklahoma City Thundera slaveći sa 103:99. U posljednjoj četvrtini Spursi su stisnuli obranu, LaMarcus Aldridge preuzeo je stvari u svoje ruke i preokretom su odnijeli pobjedu. Aldridge je zbog problema s koljenom bio pod upitnikom za ovaj susret, ali stisnuo je zube i na kraju odigrao ključnu ulogu. Ubacio je 25 poena uz 11 skokova, a pomogao mu je Patty Mills s 14 poena. Kod Thundera Paul George ubacio je 26 poena uz sedam skokova i šest asistencija, a Russell Westbrook dodao je 19 poena, 11 skokova i pet asistencija.

Miami Heat je pred matematičkim osiguravanjem nastupa u doigravanju, noćas je očekivano na svom parketu svladao Chicago Bullse sa 103:92. Bullsi su još odmarali i Laurija Markkanena što je dodatno olakšalo posao Miamiju. Heat su predvodili Josh Richardson s 22 poena i šest skokova te Goran Dragić sa 17 poena, pet skokova i pet asistencija. Kod poraženih Dawid Nwaba ubacio je 15 poena uz sedam skokova, a Noah Vonleh 14 poena uz 13 skokova.

Kevin Durant i Draymond Green vratili su se Golden State Warriorsima, ali upisan je svejedno novi poraz. Durant se nije dugo zadržao na parketu, isključen je na samom kraju prvog poluvremena, a Warriorsi su kasnije otišli u poraz. Da stvar bude još lošija za Warriorse, igru je napustio i Andre Iguodala zbog problema s ozljedom koljena. Buckse su predvodili Giannis Antetokounmpo s 32 poena i pet asistencija, Khris Middleton s 23 poena i Eric Bledsoe s 20 poena i šest asistencija. Kod Warriorsa Quinn Cook ubacio je 30 poena.

NBA:
Sacramento Kings - Indiana Pacers 103:106
Detroit Pistons - Washington Wizards 103:92
Miami Heat - Chicago Bulls 103:92
San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 103:99
Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 107:116

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!