Tenis

Zverev zaustavio umornog Ćorića u četvrtfinalu Miamija

Branimir Korać • petak, 30.03.2018.
Zverev zaustavio umornog Ćorića u četvrtfinalu Miamija
Foto: EPA

Nakon serije teških i dugačkih mečeva, Borna Ćorić nije uspio proći u polufinale turnira u Miamiju. Svladao ga je Nijemac Alexander Zverev u dva seta...

Borna Ćorić ostao je bez energije i u četvrtfinalu Miamija nije bio u izdanju kao u nekim ranijim mečevima. Jednostavno je platio cijenu igranja šest uzastopnih mečeva u tri seta, svih šest izuzetno napornih dok je s druge strane svježiji Alexander Zverev još u prošlom kolu na terenu bio znatno kraće od Ćorića.

Borna je pokušavao, ali jednostavno nije išlo. Izuzev početne faze meča, nije nijednom uspio zaprijetiti Zverevu na servisu, a Nijemac je, posebno u drugom setu, konstantno radio pritisak na servisu Ćorića.

Hrvatski tenisač svoje je prilike propustio na startu meča kada je kod vodstva 1:0 imao 15:40 i nije uspio doći do breaka. Osvojio je prvih sedam od osam poena u meču, Zverev je nešto sporije krenuo, ali nakon toga se dignuo i zaigrao bolje.

Kod 2:2 Zverev je prvi put stigao do prednosti, došao je do 15:40 i odmah oduzeo servis Ćoriću te do kraja seta bez ikakvih problema održavao vodstvo.

Nakon što je uzeo prvi set sa 6:4, Zverev je u nastavku meča pritiskao Ćorićev servis, propustio jednu break loptu u trećem gemu drugog seta, još dvije vezane u sedmom gemu, a onda je u devetom došao do braka. Ponovno je imao 15:40, Ćorić je prvu break loptu spasio, a onda je pokleknuo i izgubio servis, Na servisu za meč Zverev nije imao posebnih problema i slavio je sa 6:4, 6:4.

Prva je to pobjeda Zvereva protiv Ćorića nakon što ga je Borna svladao u Cincinnatiju 2015. i prošle godine na US Openu. Tome treba dodati i Borninu pobjedu na juniorskom US Openu 2013. godine.

Zverev će u polufinalu igrati protiv Španjolca Pabla Carrena Buste.

Miami, četvrtfinale:
Alexander Zverev (Njemačka, 4) - Borna Ćorić (Hrvatska, 29) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!