Rukomet

Nexe slavio u Finskoj i ušao u četvrtfinale EHF Kupa

Sportnet • subota, 31.03.2018.
Nexe slavio u Finskoj i ušao u četvrtfinale EHF Kupa

Iako je sredinom utakmice postalo jasno kako Nexe može i izgubiti, Našičani nisu htjeli kalkulirati te su slavljem protiv Cocksa došli do osmog boda i četvrtfinala natjecanja...

PIŠE: Jan Šneler

Sjajno je odradio Nexe grupnu fazu natjecanja EHF kupa. Iako smo već prilikom izvlačenja skupina istaknuli kako je skupina u kojoj se našao našički klub prolazna, ne smije se time oduzimati zasluge igračima i stručnom stožeru Nexea. Našičani su odradili fantastičan posao, ostvarili četiri pobjede ukupno (dvije protiv Cocksa, dvije protiv Kopra) i potpuno zasluženo prošli dalje.

U situaciji kada znate da ćete proći u daljnju fazu i ako izgubite s pristojnom razlikom, jasno je da može doći do pomanjkanja koncentracije i ozbiljnosti. Na početku je Cocks puno bolje izgledao, poveo s 3:1 i prilično razigrano otvorio utakmicu. Ipak, Nexe pogocima Vedrana Zrnića i Albina Etera preokreće na 3:5.

Tada je krenula serija Nexea koji je potpuno ušao u utakmicu i stekao kontrolu nad dvobojem. Finci su se pokušavali nekoliko puta vraćati na pristojniju razliku, no rukometaši Nexea su ipak daleko kvalitetniji pojedinačno ali i timski. Poluvrijeme je završilo prednošću Nexea 10:14.

U nastavku utakmice, vijest o pobjedi Silkeborga nad Magdeburgom od svega jedan razlike došla je i do Finske te su se tako opustili i rukometaši Nexea. To je jedan od razloga zašto je Cocks došao do izjednačenja, 19:19.

Ipak, shvaćajući kako je ipak ljepše završiti grupnu fazu pobjedom i s osam bodova iz susreta protiv objektivno slabijih momčadi, Nexe je ipak pojačalo igru i serijom 1:3 došlo do konačnog slavlja 20:22.

Nexe je ovim potezom ostvarilo fantastičan uspjeh ušavši među osam najboljih momčadi EHF kupa. Ždrijeb parova četvrtfinala biti će u Beču, 3. travnja. S obzirom na to da je Magdeburg domaćin Final Four turnira, oni su se prvim mjesto u skupini A direktno kvalificirali na završni turnir. Protivnik Nexea u četvrtfinalu biti će neka od prvoplasiranih ekipa iz skupine B ili D.

EHF kup, 6. kolo:
Cocks - Nexe 20:22

FOTO - SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!