Rukomet

Horvat: "Očekujem pravi spektakl i istinski praznik rukometa u Našicama"

Sportnet • nedjelja, 01.04.2018.
Horvat: "Očekujem pravi spektakl i istinski praznik rukometa u Našicama"

Nakon što su pobjedom protiv Cocksa u Finskoj potvrdili povijesni uspjeh i plasirali se u četvrtfinale EHF kupa, rukometaši i trener Nexea nisu skrivali sreću...

PIŠE: Jan Šneler

Uskrs će u Našicama ove godine biti posebno upamćen. Iako bi manje upućeni čitatelji mogli pomisliti da je plasman Nexea među osam najboljih momčadi plod šale na 1. travanj, rukometaši našičkog kluba apsolutno su zaslužni za lijepu rukometnu priču ove godine.

Nexe je odradio posao vrhunski, pobijedio dva puta Koper i finski Cocks te odlično parirao snažnom i aktualnom pobjedniku EHF kupa Göppingenu. Kada momčad tako dobro odigra grupnu fazu, jasno je kako trener mora biti zadovoljan. Iznimka nije niti Hrvoje Horvat koji se nada da njegova momčad može još više postići.

"Znali smo da su Finci na svom terenu vrlo tvrda momčad i da obrambeno mogu odigrati jako dobro, međutim mi smo se postavili jako čvrsto i agresivno u obrani, brzo smo se vraćali i nismo im dopuštali brzu tranziciju. Na koncu smo uspjeli napraviti zaista ogromnu stvar, ostvariti najveći uspjeh u povijesti kluba i vjerujem da je svima jasno da je sve što se događalo u proteklih nekoliko mjeseci sada opravdano. Nadam se da ćemo u nastavku imati još veću podršku naših navijača i očekujem pravi spektakl i istinski praznik rukometa u Našicama", rekao je Horvat za službene stranice kluba.

Prije utakmice bilo je jasno kako bi Nexe vrlo vjerojatno s porazom mogao proći dalje, jer je danski Silkeborg imao nemogući posao protiv Magdeburga. Rukometaši Nexea ipak se nisu odlučili opustiti, iako su sredinom poluvremena sigurno znali kako ih i teški poraz od Cocksa vodi dalje. Na kraju su slavili s 20:22 i s 8 bodova prošli dalje.

"Dogovorili smo se među sobom da moramo odigrati odličnu utakmicu, iako smo znali da će biti teško – nismo ni u jednom trenutku razmišljali o rezultatu utakmice Silkeborg – Magdeburg, vodili smo, kontrolirali utakmicu, malo smo si pred kraj zagorčali život, ali smo na koncu smogli snage i pokazali da možemo pobijediti i mislim da smo zasluženo u četvrtfinalu. Vjerojatno još nismo svjesni koliko je velik ovaj uspjeh koji smo ostvarili", oduševljen je bio Marko Buvinić koji je u jučerašnjoj utakmici postigao šest pogodaka.

Podsjetimo, u utorak će Nexe saznati protivnika u četvrtfinalu. S obzirom na to kako se Magdeburg kao domaćin završnog turnira, direktno plasirao na Final Four, a Göppingen Našičani ne mogu izvući, protivnik će biti Granollers ili Füchse Berlin. Koga god Nexe izvukao, ne sumnjamo kako će dvorana u Našicama biti ispunjena i kako će se uslišati želje trenera Horvata da uz pomoć publike, pokušaju napraviti još jedan podvig.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!