Rukomet

Kraj za Veszprem i Barcelonu, Skjern i Montpellier iz donjeg doma do četvrtfinala

Branimir Korać • nedjelja, 01.04.2018.
Kraj za Veszprem i Barcelonu, Skjern i Montpellier iz donjeg doma do četvrtfinala
Foto: EPA

Montpellier i Skjern iznenađenje su ovosezonskog izdanja Lige prvaka. Montpellier je u osmini finala izbacio Barcelonu, a Skjern je bio bolji od Veszprema...

Mirisalo je na iznenađenje još nakon prvih dvoboja. Veszprem je u Danskoj upisao poraz od sedam razlike, a Barcelona u Montpellieru tri razlike i znali su i jedni i drugi da ih očekuju teški uzvrati.

U konačnici i Veszprem i Barcelona došli su do pobjeda na svom terenu u uzvratu, ali u oba slučaju na parketu su slavili gosti. I Montpellier i Skjern u osminu finala došli su iz onih skupina "mini Lige prvaka", znalo se da će Barcelona imati nešto teži posao, ali Veszprem je definitivno podbacio i ovaj rezultat Mađarima je ravno katastrofi.

Barcelona je hvatala tri gola zaostatka za Montpellierom iz prve utakmice, imala je tijekom susreta dovoljnu prednost, vodila čak i šest golova razlike, ali nije to znala sačuvati. Nakon promjene obrane i igranja agresivno prema Aronu Palmarssonu, Montpellier se vratio u susret i na kraju izgubio 30:28, ali to je bilo dovoljno za prolaz dalje.

Melvyn Richardson sa sedam golova bio je najefikasniji kod Montpelliera, a pet je dodao Diego Simonet. Kod Barcelone Timothey N'Guessan, Valero Rivera i Aleix Gomez postigli su po pet golova.

Veszprem je morao nadoknaditi čak sedam golova zaostatka iz Danske i nije uspio. Skjern je i u uzvratu odigrao jako dobru utakmicu, imao je 24:24 sredinom drugog poluvremena, a domaćin je do kraja uspio povesti s pet razlike, ali Skjern je spriječio potpunu dramu.

Razočarane Mađare predvodili su Petar Nenadić s devet golova, Dejan Manaskov dodao je šest, a Kent Robin Tönnesen pet. Renato Sulić bio je strijelac jednom. Kod gostiju Andres Eggert zabio je sedam golova, Kasper Sondergaard i Jesper Konradsson zabili su po pet.

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Flensburg27:24Kristianstad
Telekom Veszprem34:29Skjern
Barcelona30:28Montpellier
Nantes28:28Meškov Brest
OTP Bank Pick Szeged28:27Kiel
Rhein-Neckar Löwen30:36Barlinek Industria Kielce

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!