Liga prvaka, nokaut faza, osmina finala - uzvrati, 28.03.2018, 19:00 h
Flensburg
Flensburg 27:24 Kristianstad
Kristianstad

Flensburg lakoćom svladao Kristianstad i prošao u četvrtfinale

Sportnet • srijeda, 28.03.2018.
Flensburg lakoćom svladao Kristianstad i prošao u četvrtfinale
Foto: EPA

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, Flensburg je još jednom slavio protiv Kristianstada te se prilično rutinski plasirao u daljnju fazu natjecanja...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon prve utakmice bilo je jasno kako će Kristianstad teško doći do iznenađenja. Flensburg je u prvoj utakmici slavio s 26:22 i praktički već u Švedskoj riješio pitanje prolaza u četvrtfinale.

Jasno je kako njemački klub nije želio dozvoliti da Kristianstad dominira utakmicom i dođe u priliku za iznenađenje. Već na samom početku Flensburg je pokazao kako planira bez većih problema proći u četvrtfinale. Nakon samo par minuta igre domaći su vodili s 8:3 i prilično obeshrabrili goste na samom početku.

Sve do kraja prvog dijela, Kristianstad se nije uspio oporaviti te je Flensburg otišao na odmor s vodstvom 13:9. Kada bismo pribrojali razliku iz prvog dijela i razliku na poluvremenu, Kristianstad je trebao postići osam pogodaka više od Flensburga u nastavku da bi prošao dalje. Jasno je bilo kako je to nemoguća misija.

U drugom dijelu, Flensburg je i povećao prednost te došao do najveće razlike u utakmici 20:14. Tada je bilo jasno kako je priča završena te je bilo samo upitno kolika će konačna razlika biti. Kristianstad se, vjerojatno ponukan i Flensburgovim opuštanjem vratio na svega dva pogotka zaostatka ali dalje nije išlo. Na kraju je Flensburg slavio s 27:24.

Kod pobjedničkog Flensburga najbolji pojedinac bio je Lasse Svan s pet pogodaka, dok su četiri postigli Holger Glandorf, Anders Zachariassen i Jim Gottfridsson. U redovima Kristianstada najefikasniji je bio Mario Lipovac sa sedam golova.

U četvrtfinalu Flensburg će igrati protiv pobjednika susreta između francuskog Montpelliera i španjolske Barcelone. Susreti su na rasporedu u drugoj polovici travnja.

EHF liga prvaka, osmina finala, 2. utakmica:
Flensburg - Kristianstad 27:24 (1. utakmica: 26:22)

Liga prvaka, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Flensburg27:24Kristianstad
Telekom Veszprem34:29Skjern
Barcelona30:28Montpellier
Nantes28:28Meškov Brest
OTP Bank Pick Szeged28:27Kiel
Rhein-Neckar Löwen30:36Barlinek Industria Kielce

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!