Košarka

Sobin i Delaš dvoznamenkasti u porazu Anwila kod Toruna

Petar Jenjić • ponedjeljak, 02.04.2018.
Sobin i Delaš dvoznamenkasti u porazu Anwila kod Toruna
Foto: FaH

Anwil Wloclawek upisao je peti prvenstveni poraz u sklopu 26. kola poljske košarkaške lige. Bolji je od momčadi koju vodi Igor Miličić bio Torun rezultatom 89:80. U redovima poražene momčadi vrlo dobre utakmice odradili su Ante Delaš i Josip Sobin...

Derbi susret 26. kola poljskog košarkaškog prvenstva odigran je u Torunu gdje je istoimeni domaćin, trenutno trećeplasirana momčad prvenstva, svladala prvoplasirani Anwil Wloclawek rezultatom 89:80. Torun je tako upisao 20. pobjedu sezone, a treću uzastopnu.

S druge strane Anwilu je ovo peti poraz u sezoni, ali čak treći u posljednjih šest utakmica. Unatoč tome, momčad koju vodi hrvatski trener Igor Miličić čvrsto drži prvu poziciju s omjerom 22-5.

Kao što se to i moglo očekivati uoči utakmice, vidjeli smo vrlo izjednačen dvoboj između ovih dviju momčadi u kojem se nijedna tijekom prve tri četvrtine nije uspijevala odvojiti na značajniju razliku. Ipak ključnim se pokazalo posljednjih deset minuta koje je Torun dobio rezultatom 31:20. Konačnih devet razlika bila je ujedno i najveća prednost koju je imala jedna od momčadi.

Aaron Cel s 20 koševa i pet skokova bio je najbolji u redovima pobjedničke momčadi, dok je Glenn Cosey dodao 19 poena i sedam asistencija.

Najučinkovitiji kod Anwila bio je Ivan Almeida sa 16 koševa, Josip Sobin dodao je 14 poena (7/11 za dva), pet skokova i dvije asistencije za 21 i pol minutu provedenu na terenu, dok je Ante Delaš ubacio deset koševa (2/2 za dva, 2/6 za tricu) čemu je dodao jedan skok za nešto manje od 18 minuta na parketu.

Energa Basket liga, 26. kolo:
Torun - Anwil Wloclawek 89:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!