Tenis

Jana Fett projurila u drugo kolo turnira u Monterreyu

Branimir Korać • utorak, 03.04.2018.
Jana Fett projurila u drugo kolo turnira u Monterreyu
Foto: EPA

Jana Fett odigrala je sjajan meč na otvaranju turnira u Monterreyu i nadigrala je Grkinju Valentini Grammatikopoulou izgubivši svega dva gema...

Grčka kvalifikantica Valentini Grammatikopoulou, inače pobjednica protiv Tereze Mrdeže na startu kvalifikacija, nije predstavljala nikakav problem za Janu Fett. Hrvatska tenisačica bila je znatno bolja, slavila je rutinski za sat vremena uz samo dva izgubljena gema.

Fett je ušla u meč sa statusom favorita i to je opravdala vrlo dobrom igrom u kojoj Grkinji nije ostavila nikakve šanse. Već nakon prvog seta bilo je očito kako je riječ o neravnopravnom dvoboju koji je Fett dovršila u drugom setu bez velikog utroška energije.

U prvom setu Grkinja nije imala nijednu break loptu dok je Fett uzela sve gemove i za samo 25 minuta došla do vodstva 6:0.

U istom ritmu nastavilo se i u drugom setu, Fett je nastavila s četiri uzastopna gema, vodila je 6:0, 4:0 kada je Grammatikopoulou napokon došla do prvog gema u meču i to na servisu Fett. Odmah nakon toga uzela je i drugi, ali tu i stala te do kraja meča osvojila samo dva poena.

Fett je susret zaključila sa šest realiziranih break lopti od sedam prilika dok je Grkinja imala tek jednu i iskoristila ju je.

Drugo kolo hrvatskoj igračici donosi težu protivnicu, igrat će protiv druge nositeljice Magdalene Rybarikove koja je krenula pobjedom protiv Rise Ozaki.

WTA Monterrey, prvo kolo:
Jana Fett (Hrvatska) - Valentini Grammatikopoulou (Grčka, Q) 6:0, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!