Košarka

Pirova pobjeda Banvita, Monaco prošao na Final Four

Sportnet • srijeda, 04.04.2018.
Pirova pobjeda Banvita, Monaco prošao na Final Four

Pobjeda u prvom susretu (85:77) bila je presudna te je Monaco i nakon poraza na domaćem terenu prošao na Final Four košarkaške Lige prvaka...

PIŠE: Jan Šneler

Prije samog susreta Monaco je bio veliki favorit. Ne samo što su igrali pred svojom publikom, već i zbog prilično pristojnih +8 kojeg su ponijeli iz prvog susreta. Kada tome pridodamo odlično odrađenu prvu četvrtinu, mogli smo vrlo rano odrediti pobjednika četvrtfinalnog dvoboja.

Domaći su odlično otvorili susret i izgledali fenomenalno. Prva četvrtina bila je odlično odrađena i Monaco ju je dobio s čak 28:15. Kada pridodamo onih osam koševa prednosti iz Turske, dolazimo do prednosti Monaca od 22 koševa. U 30 minuta vrlo teško možete na svom terenu toliku prednost propustiti.

No, malo po malo i Monaco je to uspio prokockati. U drugoj četvrtini sve je stalo. U prvih 10 minuta postigli su 28 koševa, a u drugih 10 samo devet koševa. S druge strane, Banvit je procvjetao i epilog je bio nevjerojatan. Nakon 20 minuta košarke, na poluvremenu, Banvit je vodio 37:42, odnosno prevedeno turski je klub bio samo tri koša udaljen od željene razlike.

U trećoj dionici utakmice nastavile su se muke po domaćoj momčadi. U dva trenutka gosti su imali i najvećih, sedam koševa prednosti te praktički došli do one razlike koju su željeli nadoknaditi. Ipak u posljednjih 10 minuta ušlo se s vodstvom Banvita 52:55.

U posljednjoj fazi Monaco ipak daje gas više i pokušava osigurati mirniju završnicu. Činilo se da će kod vodstva domaćih 62:57 utakmica biti riješena no ponovno turski klub ne odustaje i serijom 0:10 dolazi do +5. Imao je Banvit i na samom kraju vodstvo 70:75, no više od toga nisu mogli. Na kraju su slavili minimalno 74:75 te je Monaco prošao na završni turnir košarkaške Lige prvaka.

U momčadi Monaca odličan je bio Gerald Robinson s 30 koševa i sedam skokova, dok je Elmedin Kikanović dodao 15 poena. Damjan Rudež za 23 minute ostao je bez poena uz četiri promašaja iz igre te četiri skoka. U dresu turskog kluba istaknuo se Andy Rautins s 19 poena i pet skokova, dok je Tony Taylor postignuo 14 koševa i tome dodao osam asistencija.

Liga prvaka, četvrtfinale, 2. utakmica:
Monaco - Banvit 74:75 (1. utakmica: 85:77)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!