Košarka

VIDEO: Mario Hezonja predvodio Orlando Magic u gostujućoj pobjedi kod Knicksa

Branimir Korać • srijeda, 04.04.2018.
VIDEO: Mario Hezonja predvodio Orlando Magic u gostujućoj pobjedi kod Knicksa
Foto: EPA

Mario Hezonja bio je najučinkovitiji hrvatski igrač u noćašnjim dvobojima u NBA ligi, predvodio je Orlando Magic po broju poena u pobjedi u gostima kod New York Knicksa. Dvoznamenkast je bio i Bojan Bogdanović, no Indiana je poražena od Denvera...

Orlando Magic i New York Knicksi odavno su ostali bez šanse za prolaz u doigravanje, a noćas je u međusobnom dvoboju Orlando bio bolji i visoko slavio s 97:73. Jedan od onih koji nosi velike zasluge za ovu pobjedu je i Mario Hezonja koji je bio prvi strijelac Orlanda.

Hezonja je odigrao vrlo racionalno, ponovno dobro u obrani, a u napadu pametno bez previše forsiranja. Kada je Orlando stvarao razliku, Hezonja je bio na parketu i pomagao u tome.

Na kraju je imao najveću minutažu među igračima koji su krenuli u startnoj petorci, za 36 minuta provedenih na parketu ubacio je 19 poena (2/4 za dva, 5/8 za tri) i tome dodao šest skokova te po asistenciju, osvojenu loptu i blokadu.

Uz Hezonju veliki doprinos pobjedi Magica pružio je s klupe Jamel Artis, igrač koji je nije prošao na NBA draftu te je kroz G-League stigao do Magica.

"Ono što me intrigira kod njega su njegove razigravačke mogućnosti, može dobro pronaći igrača, a može i pogoditi otvorene šuteve kao što je činio u ovom susretu. Bio je precizan, ali njegova igra posebno je bila impresivna", kaže Frank Vogel za Artisa koji je dodao 16 poena i šest skokova.

Kod Orlanda Nikola Vučević još je upisao 11 poena i deset skokova, jednako kao i Khem Birch. Na drugoj strani Tim Hardaway bio je na 16 poena i osam skokova, Trey Burke na 15 poena, a Kyle O'Quinn 13 poena, 12 skokova i pet blokada.

Cleveland Cavaliersi svladali su Toronto Raptorse sa 112:106 u susretu u kojem je LeBron James ponovno dominirao, odradio sjajan posao iako je rano zaradio dvije osobne pogreške.

Ovo je četvrta uzastopna pobjeda Cavaliersa koji igraju sve bolje kako se bliži doigravanje, a posebno dobro saznanje za njih je činjenica da su nadigrali izravnog konkurenta na Istoku.

James je susret završio s 27 poena, deset skokova i šest asistencija, Jose Calderon dodao je 19 poena, a Kevin Love 18 poena uz 15 skokova. Ante Žižić odradio je samo minutu bez nekog učinka.

Kod Raptorsa DeMar DeRozan ubilježio je 19 poena i sedam asistencija, Jonas Valančiunas 17 poena i deset skokova, a Serge Ibaka 16 poena i 12 skokova.

Denver Nuggetsi bore se za doigravanje i trenutno drže devetu poziciju na Zapadu, a novu pobjedu upisali su noćas protiv Indiana Pacersa koji su već osigurali nastup u play-offu.

Nuggetsi su slavili u tijesnom susretu sa 107:104, a ključnu tricu na kraju je ubacio Jamal Murray koji je tako prelomio utakmicu na stranu Nuggetsa.

Bojan Bogdanović je u dresu Pacersa za 32 minute ubacio 11 poena (1/7 za dva, 3/5 za tri) uz tri skoka. Prvo ime Pacersa bio je Victor Oladipo s 25 poena, šest skokova i sedam asistencija dok je Darren Collison dodao 16 poena i pet asistencija.

Kod Nuggetsa Nikola Jokić završio je s 30 poena, sedam asistencija i šest skokova, a Will Barton dodao je 26 poena i deset skokova.

Jazzeri su napravili još jedan korak prema osiguravanju doigravanja pobjedom protiv Los Angeles Lakersa sa 117:110. Jazzeri su u završnici prvog poluvremena stvorili razliku, kasnije su se Lakersi pokušavali vratiti, ali nije išlo.

Najbolji kod Jazzera bili su Ricky Rubio s 31 poenom i osam asistencija te Donovan Mitchell s 26 poena i šest skokova. Kod poraženih Kentavious Caldwell-Pope ubacio je 28 poena uz pet skokova dok je Ivica Zubac dobio 11 minuta i ostao bez poena (0/2 iz igre) uz dva uhvaćena skoka.

Pobjedu su upisali Phoenix Sunsi koji su ugostili Sacramento Kingse i slavili s 97:94. Sunsi su tako prekinuli niz od 15 uzastopnih poraza, najlošiju seriju u povijesti kluba.

Protiv Kingsa ih je predvodio Josh Jackson s 28 poena i šest skokova, a Alex Len dodao je 17 poena i 15 skokova dok je Dragan Bender za 21 minutu ubacio osam poena (2/2 za dva, 1/5 za tri, 1/2 slobodna) uz sedam skokova i dvije blokade. Kod Kingsa Bogdan Bogdanović ubacio je 22 poena.

Houston Rocketsi svladali su Washington Wizardse sa 120:104 i tako učvrstili vodeću poziciju. Briljirao je James Harden s 38 poena, deset skokova i devet asistencija dok je Clint Capela dodao 21 poena i deset skokova. Kod poraženih Bradley Beal ubacio je 27 poena dok je John Wall imao devet poena i deset asistencija, ali i osam izgubljenih lopti.

Oklahoma City Thunder poražen je na svom parketu od Golden State Warriorsa sa 111:107. Odličan je bio Rusell Westbrook s 44 poena i 16 skokova dok je na drugoj strani Kevin Durant svojoj bivšoj momčadi utrpao 34 poena uz deset skokova. Unatoč neigranju Curryja, Iguodale i Livingstona, Warriorsi su slavili.

NBA:
New York Knicks - Orlando Magic 73:97
Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 112:106
Philadelphia 76ers - Brooklyn Nets 121:95
Miami Heat - Atlanta Hawks 101:98
Chicago Bulls - Charlotte Hornets 120:114
Houston Rockets - Washington Wizards 120:104
Milwaukee Bucks - Boston Celtics 106:102
Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 107:111
Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 115:109
Denver Nuggets - Indiana Pacers 107:104
Utah Jazz - LA Lakers 117:110
Phoenix Suns - Sacramento Kings 97:94
LA Clippers - San Antonio Spurs 113:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!