Rukomet

Puno bolji nastup nego u prvom dvoboju: Hrvatska slavila protiv Švedske

Mihaela Bradovski • subota, 07.04.2018.
Puno bolji nastup nego u prvom dvoboju: Hrvatska slavila protiv Švedske
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija u drugom prijateljskom susretu svladala je Švedsku. U dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na onaj koji je nastupao na Europskom prvenstvu, Hrvatska je poražena u prvom dvoboju u Eskilstuni, ali u drugom susretu bila je bolja i slavila s 29:28...

Hrvatska rukometna reprezentacija slavila je u drugom susretu protiv Švedske i pružila Lini Červaru dosta razloga za optimizam. Neki od igrača koji dosad nisu bili u prvom planu, pokazali su u ove dvije utakmice kako se na njih može računati, a u drugom dvoboju to posebno vrijedi za Matu Šunjića. U prvom dvoboju istaknuli su se Marin Šego i Krešimir Kozina, sada Šunjić i Červar je dobio dovoljno informacija na koje igrače može računati u važnim kvalifikacijskim dvobojima.

Dok je prvi dvoboj protekao u potpunoj dominaciji Švedske i traženju Hrvatske u ovom novom sastavu, drugi susret bio je posve drugačiji. Hrvatska je bila potpuno ravnopravan protivnik i na kraju je i stigla do zaslužene pobjede. Vrlo raspoložen bio je Šunjić koji je u važnim trenucima bilježio važne obrane i odveo Hrvatsku do pobjede.

Početak susreta nije bio najbolji, Švedska je bolje krenula i izuzev Luke Cindrića koji je bio raspoloženiji nego u prvom susretu, malo toga je funkcioniralo.

Imali su Šveđani i četiri razlike u nekoliko navrata, deset minuta prije kraja prvog dijela još uvijek su imali ugodnu prednost, ali u završnici prvog poluvremena Hrvatska je uspjela smanjiti zaostatak.

Uzastopnim golovima Jaganjca, Božić-Pavletića i Vrankovića Hrvatska se uspjela potpuno vratiti u igru i poravnati na 15:15 da bi Švedska na odmoru imala minimalno vodstvo 17:16.

U drugom dijelu Hrvatska je igrala prilično dobro, Pavlovićevim golom stigla je do prvog vodstva i nije do kraja susreta Šveđanima dopustila niti jednom da dođu do prednosti.

Uglavnom je rezultat varirao do gola-dva prednosti za Hrvatsku do poravnanja, a golom Jakova Vrankovića minutu prije kraja povela je s 29:28 i to je bio konačan rezultat ovog dvoboja.

U hrvatskim redovima najefikasniji bio je Manuel Štrlek sa sedam golova dok su po četiri dodali Zlatko Horvat, Luka Cindrić i Jakov Vranković. Kod Švedske Mattias Zachrisson postigao je sedam pogodaka.

Prijateljska utakmica:
Švedska - Hrvatska 28:29

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!