Rukomet

Červar: "Moramo vjerovati u mlađe igrače, ne smijemo uvijek igrati na sigurnu kartu"

Mihaela Bradovski • subota, 07.04.2018.
Červar: "Moramo vjerovati u mlađe igrače, ne smijemo uvijek igrati na sigurnu kartu"
Foto: FaH

Hrvatska je u drugom susretu svladala Švedsku i pokazala se u puno boljem svjetlu nago u prvom dvoboju. Bilo je 29:28, a igrači su zaslužili pohvale izbornika Červara...

Nakon prvog dana bilo je dosta kritika, ali ovaj put Lino Červar mogao je čestitati svojim igračima koji su potvrdili kako vrijede više od prikazanog u prvom dvoboju.

"Moram pohvaliti igrače, mislim da je to danas bila druga priča, odigrali smo kvalitetno i borbeno. Mogu samo pohvaliti mlade igrači koji su osporavani, a pokazali su da itekako mogu. To je poruka da treba vjerovati u sebe. Ne smiju se predati, moraju se dokazati, moramo imati više povjerenja u mlađe. Sve igramo na sigurnu kartu. Koliko god sam zadovoljan, mislim da ne trebamo sada misliti da smo previše dobri. Ovo je bljesak koji treba ponavljati", ističe izbornik.

Mate Šunjić opravdao je poziv u reprezentaciju odličnim nastupom u ovoj pobjedi. Dosad prečesto nepravedno preskakan kada je u pitanju bila reprezentacija, Šunjić je potvrdio da se na njega može računati.

“Rezultat na kraju pokazuje da smo u ovom susretu puno bolje stajali na terenu. Lijepo je što smo ovu turneju završili s pobjedom i što smo pokazali da ono odigrano neki dan nije prava slika Hrvatske."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!