Košarka

VIDEO: Bogdanović i Šarić dobri u pobjedama, 76ersima prednost domaćeg parketa u prvoj rundi

Sportnet • nedjelja, 08.04.2018.
VIDEO: Bogdanović i Šarić dobri u pobjedama, 76ersima prednost domaćeg parketa u prvoj rundi
Foto: EPA

Samo su tri dana preostala do kraja regularnog dijela sezone na NBA parketima. U tri večerašnje utakmice nastupila su dva hrvatska igrača. Indiana Bojana Bogdanovića slavila je protiv Dallasa. Uspješan je bio i Dario Šarić sa svojim Sixersima, dok je Boston doživio poraz od Atlante.

AUTOR: Stipe Dedić

Tri dana prije kraja regularnog dijela sezone momčadi u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta bore se za pozicije u doigravanju. U tri utakmice odigrane u terminima pristojnim za hrvatsku publiku Philadelphia 76ersi Darija Šarića sa 109:97 bili su bolji od Mavericksa, Indiana je sa 123:114 slavila protiv Hornetsa, dok su Boston Celticsi doživjeli iznenađujući poraz od Atlanta Hawksa.

Sjajni Domantas Sabonis predvodio je Indianu do 48. pobjede u sezoni. Litavac je za 38 minuta provedenih na parketu ubacio 30 poena, uz to je i uzeo osam skokova. Najbolji igrač Pacersa, Victor Oladipo u 27 odigranih minuta zabio je isto toliko poena, a dodao je još i pet asistencija. Bojan Bogdanović za 31 minutu ubacio je 13 poena, uz nezavidnih 4/11 iz igre, odnosno 0/3 za tri poena, ali i 5/5 slobodna bacanja.

Malik Monk s 22 ubačaja bio je najbolji u redovima Hornetsa. Posljednju utakmicu regularnog dijela sezone Indiana će kod kuće za dva dana odigrati upravo protiv današnjih protivnika.

Philadelphia je kod kuće s 109:97 Bila bolja od Dallas Mavericksa i tako stigla to 14. uzastopne pobjede i osigurala prednost domaćeg parketa u doigravanju. Dario Šarić u drugoj je utakmici po povratku nakon ozljede ubacio devet poena, uzeo pet skokova i podijelio pet asistencija. Sixersi su od samog početka krenuli maksimalno ozbiljno imajući na umu da im Cleveland Cavaliersi pušu za vratom, odnosno da u posljednje tri utakmice nemaju pravo na pogrešan korak.

Pred kraj poluvremena domaćini su imali 19 poena prednosti, ipak, Mavericksi su, prvenstveno na krilima Dennisa Smitha i Harrisona Barnesa u trećoj dionici stigli na tek četiri poena zaostatka. Domaćini potom ubacuju devet poena u nizu i ponovno se odvajaju na dvoznamenkastu prednost koju do kraja utakmice više nisu ispustili.

JJ Redick još jednom je bio najefikasniji u redovima Sixersa. Iskusni bek ubacio je 18 poena, dok je Ben Simmons utakmicu završio s 15 ubačaja, sedam skokova i devet asistencija. Najbolji kod gostiju bili su upravo Barnes i Smith. Prvi je ubacio 21 poen, a Smith je dodao 20.

Celticsi su praktički već odavno zacementirali drugu poziciju pred doigravanje tako da večerašnji poraz 106:112 od Atlanta Hawksa i nije neko iznenađenje. Ipak, Boston je gotovo čitavu utakmicu bio u prednosti, a gosti su tek u završnici došli do vodstva koje do kraja nisu ispustili.

Deset minuta prije kraja utakmice Greg Monroe zabio je i odveo Celticse na 13 poena prednosti. Samo pet minuta kasnije Hawksi su poravnali na 99:99. U posljednjim minutama utakmici Dewayne Dedmon pokazao se ključnim igračem Hawksa. U 90 sekunda postigao je pet poena, uz to u nekoliko navrata dobro odigrao u obrani i zasigurno je jedan od najzaslužnijih što njegova je momčad odnijela pobjedu kod jedne od najjačih momčadi lige.

Taurean Prince zabio 33 poena je za goste. Uz to, Prince je uhvatio osam skokova i podijelio pet asistencija. Jayson Tatum zabio je 19 poena, Monroe je s klupe dodao 17, dok je Al Horford utakmicu završio sa 17 poena i sedam skokova.

NBA, rezultati:
Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 109:97
Charlotte Hornets - Indiana Pacers 123:117
Boston Celtics - Atlanta Hawks 106:112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben09.04.2018. u 07:44
    ..s linije za tri poena?!?
    litleben
  • pikepiletina09.04.2018. u 00:04
    Babo je zabio 13, a ne 11. Sabonis je zabio 30 u 38 minuta
    pikepiletina