Nogomet

Vahid Halilhodžić dobio otkaz samo dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.04.2018.
Vahid Halilhodžić dobio otkaz samo dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Vahid Halilhodžić nije više izbornik Japana. Halilhodžić je morao napustiti klupu samo dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva, a zamijenit će ga Japanac Akira Nishino...

Nakon što je uspješno prošao kroz kvalifikacije i odveo Japan na Svjetsko prvenstvo, Vahid Halilhodžić ipak neće biti dio najveće nogometne smotre. Japanski nogometni savez raskinuo je suradnju s njim i na izborničku poziciju postavio Akiru Nishina.

Problemi i sve glasnije kritike za Halilhodžića su krenuli nakon domaćeg 4:1 poraza od Južne Koreje. U nedavno odigranim prijateljskim susretima remizirao je s Malijem 1:1 i izgubio od Ukrajine 2:1 što je na kraju dovelo do raskida suradnje.

Predsjednik Japanskog nogometnog saveza tako je potvrdio razlaz s Halilhodžićem te kako će tijekom dana biti potvrđeno i ime novog izbornika.

S obzirom da je vrlo brzo stigla potvrda kako reprezentaciju preuzima Nishino, bilo je jasno da se otkaz Halilhodžiću spremao neko vrijeme i bilo je samo pitanje vremena kada će se dogoditi. U onom trenutku kada je pronađena njegova zamjena, suradnja je okončana.

Nishino će na Svjetskom prvenstvu Japan voditi u skupini s Kolumbijom, Senegalom i Poljskom, a do početka SP-a odigrat će prijateljske utakmice s Ganom, Švicarskom i Paragvajem.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!