Košarka

VIDEO: Darušafaka do nove pobjede i osvajanja Eurokupa

Petar Jenjić • subota, 14.04.2018.
VIDEO: Darušafaka do nove pobjede i osvajanja Eurokupa

Košarkaši Darušafaka osvajači su Eurokupa čime su prekinuli gotovo 50 godina posta bez trofeja. U drugoj utakmici finala slavili su protiv Lokomotiv Kubana 67:59 nakon što su prethodno pobijedili u gostima u Krasnodaru...

Darušafaka je osvojila Eurokup i izborila nastup u Euroligi sljedeće sezone. Turska momčad s ukupnih 2-0 u seriji slavila je protiv Lokomotiv Kubana i tako prekinula dugačak post bez osvojenog trofeja.

Iako je u finale ušao s velikim nizom od 20 pobjeda, Lokomotiv Kuban u finalu je ipak ostao bez šanse protiv kudikamo raspoloženije i bolje momčadi. Momčad Davida Blatta stigla je do pobjede pred svojim navijačima rezultatom 67:59.

Gotovo cijelu utakmicu domaća momčad bila je u prednosti, nerijetko i s dvoznamenkastom razlikom. Uoči posljednjih deset minuta imala je deset koševa viška (55:45). Tri i pol minute prije kraja gostujuća momčad stigla je na minus četiri (58:54), no na drugoj strani dalekometnom tricom uzvratio je Scottie Wilbekin što se na kraju pokazalo presudnim. Lokomotiv više nije uspio doći na bliže od šest koševa zaostatka.

Wilbekin je osvojio titulu najkorisnijeg igrača finala, a večeras je bio prvi strijelac susreta s 28 poena. Will Cummings dodao je deset koševa za pobjedničku momčad. Najbolji je kod gostiju bio Joe Ragland s 18 poena, Brian Qvale dodao je 12 koševa.

Spomenimo i to kako je David Blatt prvi trener nakon Dušana Ivkovića koji je osvojio i Euroligu i Eurokup.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!