Rukomet

Lokosice golom iz deveterca na isteku vremena ostale bez finala Challenge Cupa

Branimir Korać • nedjelja, 15.04.2018.
Lokosice golom iz deveterca na isteku vremena ostale bez finala Challenge Cupa
Foto: FaH

Rukometašice Lokomotive nesretno su ispale iz Challenge Cupa remijem kod Gran Canarije golom na isteku vremena iz deveterca. Oba susreta završila su neodlučeno, a Španjolke su postigle gol više u Zagrebu...

Lokomotiva ipak neće braniti naslov pobjednica Challenge Cupa. Nakon 26:26 u Zagrebu, odigrala je 25:25 u uzvratu protiv Gran Canarije i tako se oprostila od Europe u polufinalu.

Od Europe su se Lokosice oprostile bez poraza, dva puta su remizirale sa Španjolkama, a imale su prolaz u rukama. Naime na isteku vremena vodile su 25:24 i činilo se da će putovati u finale, domaće igračice trebale su još samo izvesti deveterac, a iz njega je najbolja domaća igračica Seynabou Mbengue Rodriguez zabila za konačnih 25:25.

Jedan gol bio je koban za hrvatske predstavnice, šteta, Rocasa Gran Canaria nije pokazala da je bolja, Lokomotiva je imala veliku priliku za povratak u finale, ali nije ju iskoristila.

Uzvratni dvoboj obilježili su usponi i padovi s obje strane, Lokomotiva je bolje krenula, Gran Canaria je u drugom poluvremenu napravila preokret i vodila s četiri gola prednosti da bi u završnici Zagrepčanke ipak bile bliže pobjedi, sve do tog pogotka u posljednjoj sekundi.

Lokosice su prošle sezone osvojile ovo natjecanje, sjajno su gurale i ove sezone do dvoboja sa Španjolkama. Tko će biti protivnik Gran Canariji u finalu, bit će poznato nakon što danas svoj dvoboj odrade Lublin i turski Ardesen. Turkinje imaju prednost 28:23 iz prvog susreta.

Lokomotivu su u Španjolskoj predvodile Larissa Kalaus sa sedam golova te Kristina Plahinek s pet. Kod Gran Canarije španjolska reprezentativka Mbengue Rodriguez zabila je osam golova, a argentinska reprezentativka Manuela Pizzo dodala je pet golova.

Challenge Cup, finale:
Rocasa Gran Canaria - Lokomotiva 25:25 (26:26)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!