Nogomet

VIDEO: Novi poraz Lekinog Club Bruggea - Anderlecht slavio u derbiju i vratio se u utrku za naslov

Petar Jenjić • nedjelja, 15.04.2018.
VIDEO: Novi poraz Lekinog Club Bruggea - Anderlecht slavio u derbiju i vratio se u utrku za naslov
Foto: EPA

Derbi susret trećeg kola play-offa belgijskog nogometnog prvenstva otišao je na stranu Anderlechta koji je minimalno slavio protiv Club Bruggea i tako stigao na samo tri boda zaostatka iza momčadi koju vodi hrvatski trener Ivan Leko...

Nakon što je u play-off krenuo pobjedom i imao devet bodova prednosti ispred prvih pratitelja, Club Brugge upisao je dva uzastopna poraza protiv izravnih konkurenata za naslov prvaka. Nakon izgubljene utakmice od Genta, danas je momčad Ivana Leke poražena na gostovanju kod Anderlechta koji je slavio s minimalnih 1:0.

S nova tri boda Anderlecht je došao na ukupno 34, tri manje od današnjeg protivnika čime se u potpunosti vratio u utrku za titulu belgijskog prvaka.

Prvu pravu priliku imao je Club Brugge u šestoj minuti susreta, pucao je Abdoulay Diaby, no pogotku se ispriječila greda. Ipak, u ostatku prvog poluvremena domaćin je igrao bolje, a najbolju priliku imao je u 14. minuti. Pieter Gerkens izborio se za prostor i okušao udarac, no gostujući vratar odlično je obranio.

Anderlecht je stigao do vodstva u 52. minuti, Adrien Trebel ubacio je iz slobodnog udarca, a Lukasz Teodorczyk glavom je skrenuo loptu u mrežu.

Činilo se kako će prednost domaćina trajati točno pola sata kada je Anthony Limbombe zatresao protivničku mrežu, međutim, pogodak je poništen zbog zaleđa. U završnici susreta domaćin je odugovlačio što duže je mogao i uspio sačuvati pobjedu.

Matej Mitrović odigrao je svih 90 minuta za gostujuću momčad.

Jupiler league, play-off, 3. kolo:
Anderlecht - Club Brugge 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!