Košarka

VIDEO: Odlični Šarić vratio Sixerse u život novim najboljim učinkom u doigravanju, D-Wade podsjetio na najbolje dane

Petar Jenjić • utorak, 17.04.2018.
VIDEO: Odlični Šarić vratio Sixerse u život novim najboljim učinkom u doigravanju, D-Wade podsjetio na najbolje dane
Foto: EPA

Druga utakmica prve runde doigravanja između Philadelphije i Miamija bila je kudikamo zanimljivija, barem po kretanju rezultata. Ipak, za razliku od prvog dvoboja noćas je kao pobjednik izašla momčad s Floride koja je vodila većim dijelom utakmice i u konačnici zasluženo stigla do pobjede 113:103 te tako prekinula niz od 17 uzastopnih pobjeda Sixersa. Dario Šarić vratio je momčad u utakmicu u posljednjoj četvrtini, ali za nešto više Sixersima je nedostajao veći broj raspoloženih igrača u napadu...

Blizu velikog preokreta u posljednjoj četvrtini bili su Sixersi na krilima Darija Šarića, no ostali su malo prekratki. Za razliku od prve utakmice Philadelphiju nije išao vanjski šut, tricu su zaključili na slabašnih 19.4% (7/36) čemu je doprinijela taktika Erika Spoelstra da igra jako čvrsto, s puno prekršaja i prekida, ne dopuštajući Sixersima da razviju prepoznatljivu, lepršavu napadačku igru. Kada na to nadodate sjajnu utakmicu Dwyanea Wade, teško se nešto Heatu može oduzeti. Zaslužena pobjeda rezultatom 113:103 i poravnanje u seriji na 1-1.

Veći dio susreta Šarić je odigrao toplo-hladno, ali kada je bilo najviše potrebno povukao je cijelu momčad i vratio je u egal. Ipak, snage za potpuni preokret nije bilo u večeras ipak ne toliko raspoloženim Sixersima. Hrvatski košarkaš susret je zaključio novim najboljim učinkom u kratkoj playoff karijeri, s 23 poena (5/11 za dva, 3/10 za tricu, slobodna bacanja 4/4), devet skokova, tri asistencije, pet ukradenih, ali i pet izgubljenih lopti.

Niti druga utakmica nije krenula u sporijem ritmu, a tome zapravo i nije bilo razloga. Nakon što je u prvoj utakmici ostao dužan svojoj momčadi, Goran Dragić dobro je krenuo u drugi dvoboj, uz tri krasna prodora, ali zbog druge osobne pogreške napustio je igru već nakon pet minuta, a Miami je ušao u bonus. Šarić je započeo vrlo dobro, a nakon dva pogođena šuta iz reketa, dobio je "upozorenje" od Hassana Whitesidea.

Povratak Ersana Ilyasove ponovno se pokazao kao pun pogodak, a turski košarkaš bio je dominantan u skoku tijekom prve četvrtine. U kratkom vremenu skupio je tri napadačka skoka koja je pretvorio u poene. Sixersi su prvih 12 minuta zaključili na zadovoljavajućih sedam poena viška (29:22).

Kao što je Miami krenuo u prvu, tako je Philadelphia u drugu dionicu - već nakon nekoliko minuta igre ušla je u bonus. Dwyane Wade prenio je na suigrače smirenost i u samo sedam minuta na parketu ubacio devet poena bez ijednog promašaja. 36-godišnjak nastavio je puniti koš domaćina, a Heat je tempo utakmice prilagodio prema vlastitim željama, napravio seriju 8:0 i prešao u vodstvo (30:29).

Lepršavost i protočnost lopte kao da je nestala kod Sixersa koji su izgledali potpuno pogubljeno tijekom druge dionice, ne imajući odgovora na vrlo čvrstu obranu Miamija i ubacivši tek dva poena za sedam minuta. Slaba realizacija nastavila se sve do kraja poluvremena koje je gostujuća momčad zaključila s do tada najvećih 14 koševa viška (56:42).

Napadački ulazak u drugo poluvrijeme bio je kudikamo bolji od vrlo slabe druge četvrtine, a začinio ga je Šarić fenomenalnim dodavanjem za Bena Simmonsa - u maniri najboljih quarterbackova. Međutim, Miami nije posustajao pred naletom Sixersa i čvrsto je čuvao stečenu prednost. Dvije i pol minute prije kraja treće dionice Heat je imao 16 koševa prednosti (81:65).

11 minuta prije kraja Miami je imao 16 koševa viška kada Šarić ubacuje u brzinu više. U tim trenucima hrvatski košarkaš gotovo sam je vukao Sixerse, ubacivši osam od 10 sljedećih poena svoje momčadi. Kada je svoj učinak dodao i Simmons prednost gostiju gotovo se istopila. Četiri i pol minute prije kraja domaćin je stigao na samo dva poena minusa (98:96), ali tu je i zastao. Nekoliko izgubljenih lopti i slabije organiziranih napada olakšale su posao Miamiju koji je uzvratio sa šest ubačenih koševa i prednost zadržao do samog kraja.

Sjajni Wade predvodio je Miami s 28 poena i sedam skokova do pobjede, Goran Dragić dodao je 20 koševa, a James Johnson 18 poena, sedam skokova i pet dodavanja. Uz Šarića dobru utakmicu odradio je i Ben Simmons koji je susret zaključio s 24 poena, devet skokova i osam asistencija.

NBA doigravanje, prva runda:
Philadelphia 76ers - Miami Heat 103:113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!