Košarka

VIDEO: Warriorsi uzeli i drugu domaću pobjedu, Spursi bez odgovora u drugom poluvremenu

Branimir Korać • utorak, 17.04.2018.
VIDEO: Warriorsi uzeli i drugu domaću pobjedu, Spursi bez odgovora u drugom poluvremenu
Foto: EPA

Golden State Warriorsi poveli su u seriji protiv San Antonio Spursa s 2-0 nakon što su i noćas bili bolji. Kevin Durant i Klay Thompson ponovno su igrali ključnu ulogu i nosili Warriorse...

Stephen Curry još uvijek je van parketa, ali to se ne osjeti u igri Warriorsa. Protiv Spursa rutinski odrađuju posao što se u velikoj mjeri i očekivalo s obzirom na izostanak Kawhija Leonarda zbog čega San Antonio niti ne izgleda onako dobro kao što bi izgleda s Leonardom.

Veliko je pitanje što će biti s Leonardom, je li odigrao posljednju utakmicu u dresu San Antonija, no u svakom slučaju u ovom doigravanju neće ga biti i San Antonio morat će pokušati do preokreta bez njega. Prema viđenom, to neće biti jednostavno, Warriorsi su vrlo neugodan match-up za Popovichevu momčad te bi ova serija mogla biti brzo gotova.

Za razliku od prve utakmice u kojoj se Golden State doslovno prošetao do pobjede, apsolutno dominirao cijelim tijekom susreta, ovdje je morao dosta više raditi i tek u drugom poluvremenu uspio je preuzeti kontrolu nad susretom. Spursi nisu imali dovoljno snage i kvalitete da bi i u drugom dijelu bili toliko ravnopravan protivnik, Kevinu Durantu tu se priključio Klay Thompson i sve se okrenulo.

Na drugoj strani LaMarcus Aldridge je vukao Spurse, odrađivao glavninu posla, borio se s udvajanjima, ali nije mogao sam nositi Spurse do pobjede. Pomagao je Patty Mills, no za pobjedu protiv Warriorsa, Spursi trebaju malo više, a pitanje je imaju li toliko unutarnje rezerve.

Gosti su krenuli dobro u utakmicu i odradili vrlo dobro prvo poluvrijeme. Posebno je funkcionirala obrana na Thompsonu koji je u prvoj četvrtini ispucao samo tri lopte, a na poluvremenu bio je na tek sedam poena. Gosti su na odmoru vodili 53:47 i bilo je samo pitanje mogu li nastaviti na isti način.

Nisu dugo izdržali. Warriorsi su odlično otvorili drugo poluvrijeme, Durant i Thompson počeli su pogađati i domaćin je u treću četvrtinu krenuo serijom 19:5. Nakratko su se gosti uspjeli vratiti, ali nije dugo potrajalo i Warriorsi su počeli ponovno stvarati razliku.

Posljednju dionicu uglavnom je domaćin proveo u dvoznamenkastoj prednosti i mirno je priveo dvoboj kraju. Niz pogođenih teških šuteva trgnuo je Warriorse i odveo ih do pobjede 116:101.

"Klay i Kevin pogodio su jako puno teških šuteva s jedne noge i to su iskoristili. Upravo zato su tu gdje jesu", tvrdi Aldridge.

Durant je susret završio s 32 poena, šest skokova i šest asistencija dok je Klay Thompson dodao 31 poena (5/8 trica) i pet asistencija. Kod Spursa Aldridge je završio s 34 poena i 12 skokova, a Patty Mills s 21 poenom.

NBA:
Golden State Warriors - San Antonio Spurs 116:101 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!