Košarka

VIDEO: Sjajni LeBron James uzeo stvari u svoje ruke i porazio Bogdanovićeve Pacerse

Branimir Korać • četvrtak, 19.04.2018.
VIDEO: Sjajni LeBron James uzeo stvari u svoje ruke i porazio Bogdanovićeve Pacerse
Foto: EPA

Noćas su odigrana tri susreta prve runde doigravanja u NBA ligi, na Zapadu je Houston poveo s 2-0 protiv Timberwolvesa, Jazzeri su poravnali na 1-1 protiv Thundera, a na Istoku LeBron James izjednačio je na 1-1 protiv Bogdanovićevih Pacersa...

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 100:97 (1-1)

Pacersi su slavili u prvom susretu u Clevelandu i Cavaliersi su očajnički trebali pomoć LeBrona Jamesa. Tyronn Lue poručio je Jamesu kako očekuje njegovu agresivniju igru i iskorak bez obzira što je i u prvom susretu bio prvo ime Cavsa, a James ga je poslušao.

Imao je ulazak u igru na nevjerojatnoj razini, ubacio je prvih 16 poena Clevelanda, vodio ga do vodstva čak 13:0, na poluvremenu već je bio na 29 poena, a na kraju na 46. Bio je apsolutno nezaustavljiv, Nate McMillan mijenjao je čuvare na njemu, ali bezuspješno, James je igrao svoju košarku.

Kako su Cavsi krenuli u utakmicu, činilo se da će pregaziti Pacerse i lakoćom doći do poravnanja u seriji, međutim nije bilo tako. Jednostavno, ako Clevelandu oduzmete Jamesa, dobijete momčad koja bi jako teško uopće dohvatila do doigravanje, prije ne bi ušla među osam nego bi bila ovdje. A niti James ne može 48 minuta biti na takvoj razini.

Znao je to i McMillan, nije se previše uzbuđivao nakon prve dionice i vjerovao je da se Pacersi mogu vratiti iz visokog zaostatka. Gotovo šest minuta trebalo je Pacersima za prvi ubačaj iz igre, Cavsi su uz 16 poena Jamesa već vodili 16:1, domaćin je ubrzo došao i na 18 razlike, ali nakon toga gosti su polako skidali zaostatak, no nisu uspjeli niti jednom potpuno izbrisati minus i doći barem do poravnanja. Prilika za to je postojala.

U zadnjoj minuti nakon što je Darren Collison smanjio zaostatak na 95:92, George Hill napravio je prekršaj u napadu i Pacersi su dobili priliku. Potpuno sam na trici ostao je Victor Oladipo, ali nije pogodio i nakon toga James ubacuje dva slobodna bacanja te vraća Cavse na plus pet. Do kraja susreta nije bilo problema za domaćina koji je mirno priveo susret kraju.

Među onima koji su bezuspješno pokušavali izaći na kraj s Jamesom bio je i Bojan Bogdanović koji je u napadu bio dosta samozatajan i ubacio je osam poena (2/3 za dva, 1/3 za tri, 1/3 slobodna) uz tri skoka i četiri asistencije.

James je uz 46 poena imao i 12 skokova i pet asistencija, a Kevin Love dodao je 15 poena uz osam skokova. Ante Žižić ostao je na klupi.

Kod Pacersa Victor Oladipo skupio je u prvoj minuti dvije osobne pogreške, a susret je završio s 22 poena i šest asistencija dok je Myles Turner bio na 18 poena i pet skokova.

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 95:102 (1-1)

Još neposredno prije susreta nije bilo sigurno hoće li Donovan Mitchell biti spreman za nastup i puni doprinos ili će Jazzeri u drugi susret ući bez njega. Na kraju su riskirali, Mitchell je igrao i predvodio je Jazzere do pobjede u Oklahoma Cityju.

Imao je problema s ozljedom, ali unatoč tome prodirao je i napadao obruč što mu je bolje išlo nego šut s vanjskih pozicija. Naime promašio je svih sedam šuteva za tricu, ali svejedno je završio s 28 poena od čega 13 u posljednjoj četvrtini.

Thunder je treću četvrtinu zatvorio serijom 21:9 s kojom je preuzeo vodstvo i u zadnju dionicu odnio prednost 79:74, ali nakon toga sve je bilo u znaku Jazzera koji su predvođeni Mitchellom otišli do velike pobjede i poravnanja u seriji, a što je još važnije i breaka koji im omogućuje da s pobjedama na svom parketu prođu u polufinale Zapada.

Uz Mitchella kod Jazzera istaknuli su se i Ricky Rubio s 22 poena, sedam skokova i devet asistencija, Derrick Favors s 20 poena i 16 skokova te Rudy Gobert s 13 poena i 15 skokova. Kod Thundera Russell Westbrook bio je na 19 poena, 13 asistencija i devet skokova, a Paul George na 18 poena i deset skokova.

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 102:82 (2-0)

Iako je James Harden potpuno bio van utakmice i nekontrolirano se napucavao, Houston Rocketsi visoko su svladali Minnesotu sa 102:82. Harden je odigrao jednu od najlošijih utakmica u sezoni ubacivši 12 poena, ali uz šut 1/8 za dva i 1/10 za tri poena.

Kako je Harden bio u kontraritmu, odgovornost su preuzeli neki drugi i vukli su Houston do pobjede. Presudila je druga dionica koju su Rocketsi dobili s čak 37:17 i nisu ostavili nikakve šanse Wolvesima.

U nastavku susreta domaćin je bez problema držao prednost, bio bolji protivnik i zasluženo ima 2-0. Ako misle napraviti neko čudo Wolvesi će morati odigrati daleko bolje na svom parketu.

Najbolji kod Houstona bili su Chris Paul s 27 poena i osam asistencija te Gerald Green s 21 poenom i 12 skokova. Clint Capela uhvatio je 16 skokova.

Kod Minnesote Nemanja Bjelica ubacio je 16 poena uz osam skokova, Andrew Wiggins 13 poena uz osam skokova, a Karl-Anthony Towns uhvatio je deset skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10819.04.2018. u 11:10
    sta bi bilo da bi bilo.....Gosti zaspali prvih 5-6 minuta. Na kraju su dobili 3 cetvrtine, utakmica na jedan kos. Ako Babo protiv Cavsa ima tu ulogu koju ima onda drugi moraju nadoknadit to. To jednom Sabonisu ocigledno nije jasno.
    narada108