Nogomet

VIDEO: Club Brugge pregazio Charleroi za drugu pobjedu u play-offu

Petar Jenjić • četvrtak, 19.04.2018.
VIDEO: Club Brugge pregazio Charleroi za drugu pobjedu u play-offu
Foto: EPA

Ivan Leko može biti zadovoljan predstavom svog Club Bruggea u susretu četvrtog kola doigravanja za belgijskog prvaka. Na domaćem je terenu s visokih 6:0 bio bolji od Charleroia...

Nakon dva uzastopna poraza Club Brugge konačno je pronašao "žrtvu". Na domaćem terenu momčad Ivana Leke s visokih je 6:0 slavila protiv Charleroija i tako stigla do druge pobjede u play-offu. Trenutno je na 40 bodova, šest više od prvog pratitelja Anderlechta.

Tek 40 sekundi bilo je potrebno domaćinu da dođe do vodstva. Abdoulay Diaby krasno je petom proigrao Wesleyja čiji se udarac odbija od jednog gostujućeg braniča, vara vratara i ulazi u mrežu.

Asistent za prvi pogodak upisao je u strijelce u 27. minuti. Ubačaj iz kornera došao je do Stefana Denswila, ovaj ju glavom spušta loptu za Diabyja koji iz blizine lakoćom postiže pogodak. Pet minuta kasnije još su jednu lijepu akciju odigrali domaćini, a ovoga se puta u listu strijelaca upisao Ruud Vormer.

Četvrti pogodak Club Bruggea na susretu stigao je u 54. minuti, Hans Vanaken prošao je kroz sredinu i u proigrao u kaznenom prostoru Wesleyja koji još jednom posprema loptu u mrežu.

Na 5:0 je povećao upravo Vanaken u 73. minuti, belgijski nogometaš glavom je skrenuo loptu u gol na ubacivanje Diona Coolsa. Konačan rezultat postavio je Lior Refaelov šest minuta kasnije. Matej Mitrović krenuo je u početnoj postavi pobjedničke momčadi, no zamijenjen je na poluvremenu.

Belgijsko prvenstvo, play-off:
Club Brugge - Charleroi 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!