Košarka

VIDEO: Fantastični Dario Šarić nastavlja briljirati, vratio se Embiid, Sixersi ponovno u prednosti

Branimir Korać • petak, 20.04.2018.
VIDEO: Fantastični Dario Šarić nastavlja briljirati, vratio se Embiid, Sixersi ponovno u prednosti
Foto: EPA

Noćas su odigrana tri susreta NBA doigravanja, a Philadelphia je sa sjajnim Darijom Šarićem upisala novu pobjedu i povela s 2-1 u seriji protiv Heata. Miami je izgubio break iz drugog susreta, a na korak do prolaza došli su New Orleans Pelicansi i Golden State Warriorsi...

Miami Heat - Philadelphia 76ers 108:128 (1-2)

Vratio se Embiid, vratila se Philadelphia u vodstvo u seriji. U gostima kod Miamija slavila je s visokih 128:108, a sjajni Kamerunac pokazao je koliko je Philadelphia jača s njim. On, Dario Šarić, Marco Belinelli i Ben Simmons odradili su fantastičan posao i donijeli Philadelphiji ponovno prednost domaćeg parketa u seriji.

Šarić je još jednom bio sjajan, u sve tri utakmice doigravanja ubacio je 20 i više poena, vrlo je konstantan i važan za Sixerse. Ovdje je ponovno odradio veliki posao i u napadu i u obrani te tiho vodi Sixerse prema polufinalu Istoka.

Obje momčadi bile su odlične u šutu za tri poena, Sixersi su šutirali 18/34, a Miami nije puno zaostajao sa 16/33, međutim u zadnjoj četvrtini Philadelphia je bila sjajna, tu je stvorila veliku razliku i potpuno razbila Heat koji je u tih 12 minuta napadački potpuno pao i izgubio četvrtinu s 32:14.

Upravo Šarićeva trica na polovici četvrte četvrtine zaustavila je potencijalni povratak Heat i odvela Philadelphiju na 110:102, nakon toga su Sixersi odličnom obranom došli do nove lopte, a Šarić položio za 112:102. Nakon toga Miami se više nije oporavio i Sixersi su prelomili utakmicu na svoju stranu.

Još jednom je pokazao kako odlično surađuje s Joelom Embiidom i Benom Simmonsom, upravo ovaj trio nosi Philadelphiju cijelu sezonu i kako se serija razvija, predstavlja kvalitetu previše i za Heat koji nije tako loš koliko bi netko pomislio. Koliko Šarić dobro igra u ovom doigravanju, pokazuje podatak kako je prvi igrač Philadelphije ikad koji je u prve tri utakmice u doigravanju u karijeri ubacivao u nizu najmanje 20 poena.

Što Miami može napraviti za povratak u ovu seriju? Teško je reći, Philadelphia ovako raspoložena i s ovakvom širinom čini se prejaka, jednostavno Heat ne pokazuje i ne posjeduje dovoljno oružja da bi zaustavio ovakvu Philadelphiju.

U ovom susretu Šarić je bio drugi strijelac Sixersa s 21 poenom (3/10 za dva, 4/7 za tri, 3/4 slobodna), drugi skakač sa sedam skokova i treći asistent s četiri asistencije. Embiid je ubacio 23 poena uz sedam skokova i četiri asistencije, Bellineli 21 poen uz pet asistencija, a Simmons 19 poena uz 12 skokova i sedam asistencija.

Miami je imao Gorana Dragića na 23 poena i osam asistencija te Justise Winslowa na 19 poena i deset asistencija.

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 119:102 (3-0)

Portland Trail Blazersi praktički su se oprostili od doigravanja nakon dva poraza u Oregonu. U najgore vrijeme došlo je do velikog pada forme kod Blazersa, u završnici sezone počeli su nizati poraze, a u tom ritmu nastavili su i u doigravanju.

Pelicansi imaju puno lakši posao nego što su uopće očekivali, a Portland izgleda neprepoznatljivo. Nema nikakvo rješenje za dvojac Davis - Mirotić, Rondo i Holiday igraju vrhunski i New Orleans zasluženo ima 3-0 u seriji.

Treću utakmicu odlučila je već prva četvrtina koju je New Orleans dobio s 36:20 i malo Blazersima znače riječi Terryja Stottsa: "Pelicansi igraju fantastično, a ovo je bila jedna od naših najlošijih utakmica ove sezone."

Mirotić je ubacio 30 poena uz osam skokova, Davis 28 poena uz 11 skokova, a Rondo 16 poena uz 11 asistencija. Kod Portlanda CJ McCollum ubacio je 22 poena, Al-Farouq Aminu 21 poen uz osam skokova, a Damian Lillard 20 poena uz šut 5/14 i osam izgubljenih lopti.

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 97:110 (0-3)

Pred prolazom su i Golden State Warriorsi koji su poveli 3-0 protiv Spursa. Spursi bez Gregga Popovicha čija je supruga preminula uoči ovog dvoboja, jednostavno u svim okolnostima u kojima se nalaze nemaju baš neke šanse protiv aktualnih prvaka.

Warriorsi čekaju povratak Stephena Curryja, a dotad uspješno odrađuju posao i po svemu sudeći dobit će nekoliko dodatnih dana odmora uoči polufinalne serije na Zapadu. San Antonio jednostavno ne izgleda kao momčad koja bi ovdje mogla zakomplicirati posao Golden Stateu.

San Antoniju nije pomoglo niti buđenje Tonyja Parkera koji je ubacio 16 poena, niti 18 poena i deset skokova LaMarcusa Aldridgea, Golden State jednostavno je prejak.

U redovima Warriorsa Kevin Durant ubacio je 26 poenauz devet skokova i šest asistencija, a Klay Thompson dodao je 19 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10820.04.2018. u 14:18
    popili su i drugi...radi objektivnosti...jer se radi o ekipama sa prilicno jakim obranama
    narada108
  • raz_bojnik20.04.2018. u 11:58
    Popio je Šarić 4-5 banana, radi objektivnosti.
    raz_bojnik