Košarka

Šarić: "Naravno da smo sretni zbog povratka Embiida, film o Batmanu bez Batmana nije isti film"

Branimir Korać • petak, 20.04.2018.
Šarić: "Naravno da smo sretni zbog povratka Embiida, film o Batmanu bez Batmana nije isti film"
Foto: EPA

Philadelphia ponovno vodi u seriji protiv Heata nakon što je u Miamiju upisala visoku pobjedu 128:108. Dario Šarić nastavlja s odličnim nastupima i uz Joela Embiida predvodio je Sixerse do pobjede...

Od Anthonyja Davisa 2015. godine, Dario Šarić prvi je igrač koji je u svoja prva tri play-off nastupa upisao najmanje 20 poena u svakom susretu. Odigrao je sjajnu utakmicu i u Miamiju, a ovaj put Sixersi su znali odgovoriti na čvrstu igru Heata.

"Znali smo da će biti teško i da igraju čvrsto, ali bili smo spremni za njihov plan igre. Jednostavno smo pokušavali imati što bolji protok lopte, ubacivati šuteve, pronalaziti Joela koji će već nešto napraviti, to je naša igra i tu se dobro osjećamo", govorio je Šarić.

Povratak Joela Embiida puno je značio Philadelphiji, a Šarić ističe koliko sjajni Kamerunac znači ovoj momčadi. Philadelphia je s njim za klasu jača i teško će ju netko u ovakvom izdanju uopće dobiti četiri puta u jednoj seriji.

"Svi smo bili sretni kada smo saznali da će Joel igrati, naravno da nam to puno znači, dobijete All-Star igrača na terenu. On nam jako puno znači i obrambeno i napadački, on je naš najbolji igrač, film o Batmanu bez Batmana nije isti film."

Embiid je propustio prve dvije utakmice, no s maskom je zaigrao u trećoj iako je bilo upitno hoće li biti na parketu. Brett Brown nakon drugog dvoboja bio je bliži tome da će Embiid propustiti još jednu utakmicu, ali kako se bližio treći dvoboj, njegov nastup bio je sve izgledniji.

Miami je i u ovom susretu igrao agresivno, u pojedinim trenucima i prljavo, ali Šarić ističe kako su Sixersi ovaj put bili spremni na takav nastup.

"Mislim da smo bili spremniji za njihovu agresivnu i čvrstu igru. Imali smo nekoliko dana za pripremu, pokušali smo i mi igrati čvrsto na njihovom terenu. Jednostavno smo bili bolja momčad i bolja momčad je pobijedila. Pokušavali smo pronaći rupe u njihovoj igri napadački i obrambeno"

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!