Rukomet

Čudo u Našicama, Nexe s plus osam odlazi u Berlin!

Sportnet • subota, 21.04.2018.
Čudo u Našicama, Nexe s plus osam odlazi u Berlin!

Fantastičnu utakmicu odigrao je Nexe na svom terenu u prvom susretu četvrtfinala EHF Kupa i s visokom pobjedom odlazi na uzvrat u Berlin za tjedan dana...

PIŠE: Jan Šneler

Nakon što su izvukli Füchse Berlin u četvrtfinalu EHF Kupa, mnogi su pomislili kako Nexe nema nikakve šanse. Česti su bili komentari kako su Našičani zaslužili jednog ovakvog protivnika kojim bi zaključili iznimno uspješnu europsku sezonu. Kada kažemo mnogi, namjerno izostavljamo Hrvoja Horvata i njegove igrače koji su priredili pravo čudo.

Već u prvom dijelu bilo je jasno kako Nexe nije odlučio odigrati sporednu rolu u četvrtfinalu. Nakon uvodnog vodstva gostiju iz Berlina, vrlo brzo Nexe dolazi do prednosti. Nakon što su domaći zabili za 5:5, kreće fantastična serija Našičana kojom su možda i odredili daljnji tijek susreta.

Serijom 4:0, Nexe dolazi do velikog vodstva 9:5 te na odmor odlazi s prednošću 12:9. Odlična igra Nexea, mali broj golova što je idealno za uzvratni susret i prednost od tri pogotka. Prilično zadovoljni mogli su biti svi koji su navijali za klub iz Našica.

Ako su u prvom dijelu mogli biti zadovoljni, u drugom ih je čekala prava rukometna rapsodija u Našicama, maestralna predstava kakvu gotovo pa nitko nije očekivao. Dogodio se magičan spoj tri važna faktora. Na vratima je bio briljantni Kristian Pilipović koji je izluđivao goste, u polju su bili svi do jednog kvalitetni i spremni igrači Nexea, a publika je svakom minutom disala sa svojim pulenima.

U takvoj atmosferi, poraz ne može biti opcija. Krenulo je odlično, Nexe je dignuo vodstvo na 15:10, a čim su se gosti približili, Pilipović ih je zaustavljao. Niti trena pobjeda nije dolazila u pitanje, a jedino što je bilo upitno bilo je s kojom će razlikom Nexe otići na gostovanje u Berlin.

Kada je Saša Barišić Jaman u 53. minuti postigao gol iz sedmerca za vodstvo 23:14, tribine našičke dvorane su poludjele znajući kakav golemi kapital Nexe ima u rukama. To je bio samo uvod za ono što je uslijedilo malo kasnije kada je Nexe došao do dvoznamenkaste prednosti, 26:16. Nažalost, trener Nexea Horvat odlučio se na igru bez vratara u napadu što je omogućilo Füchseu da tri puta postigne pogodak sa sredine igrališta i smanji na 26:19, rezultat s kojim se ušlo u posljednje dvije minute.

Počelo se igrati gol za gol što je Nexeu odgovaralo. U posljednjem napadu, nekoliko sekundi prije kraja utakmice, Nexe je zabio gol za konačno slavlje 28:20 s kojim imaju velike šanse za Final Four turnir. Osim fenomenalnog Pilipovića koji je skupio dvoznamenkasti broj obrana, kod Nexea su najbolji bili Barišić Jaman s osam i Ante Gadža sa sedam golova. Za goste iz Berlina pet pogodaka postigli su Hans Lindberg i Fabian Wiede. Od hrvatske kolonije u Füchseu igrali su Drago Vuković i Jakov Gojun. Vuković je postigao jedan, dok se Gojun dva puta upisao u listu strijelaca.

Iako za Füchse danas nisu igrali Marko Kopljar, Paul Drux, Stipe Mandalinić i Mattias Zachrisson, pobjedu Nexea i činjenicu da s velikom prednošću odlaze u Berlin, ne treba umanjivati.

EHF Kup, četvrtfinale, 1. utakmica:
Nexe - Füchse Berlin 28:20

FOTO - Josip Ledinšćak, SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Jura Zeleni21.04.2018. u 22:35
    Bravo za Našice! Svaka čast - zaslužili su ovakav jedan skalp...
    Jura Zeleni