Liga prvaka, nokaut faza, četvrtfinale - prve utakmice, 18.04.2018, 19:00 h
Flensburg
Flensburg 28:28 Montpellier
Montpellier

Borba za Final Four: Ogled Flensburga i Montpelliera bez pobjednika

Sportnet • srijeda, 18.04.2018.
Borba za Final Four: Ogled Flensburga i Montpelliera bez pobjednika
Foto: EPA

U četvrtfinalnom susretu rukometne Lige prvaka, Flensburg i Montpellier priredili su pravi spektakl i zanimljivu utakmicu koja je završila neriješenim rezultatom...

PIŠE: Jan Šneler

Iako se nije nalazio u elitnim skupinama Lige prvaka, od početka natjecanja bilo je jasno kako je Montpellier pritajeni kandidat za Final Four. Francuzi s pravom pucaju na najviše pozicije i pozitivan rezultat nije nikakvo iznenađenje.

Već na samom početku bilo je jasno kako će utakmica bila vrlo napeta. Golova je padalo puno, obje momčadi su bile izrazito raspoložene te je nakon 10 minuta igre Montpellier vodio s 5:6. Većinu prvog dijela igralo se gol za gol uz malu prednost Francuza.

Ipak, pogotkom Lassea Svana u 25. minuti, Flensburg dolazi do vodstva 13:12. Montpellier se vratio, no u posljednjih par minuta bolje igraju Nijemci i na poluvrijeme odlaze s vodstvom 17:15. Doista veliki broj golova, pogotovo kada se zna da obje momčadi imaju odlične vratare.

U drugom dijelu također Flensburg neko vrijeme vodi s dva razlike, no vrlo brzo dolazi potpuni preokret te tako u 44. minuti Montpellier ima vodstvo 20:23. Ne samo što su odlični bili gosti u napadu, već se probudio i vratar Vincent Gerard koji je samo u uvodnim minutama nastavka upisao šest obrana.

Iako su imali veliko vodstvo, gosti ipak nisu dugo izdržali. U 52. minuti pogotkom iz sedmerca Hampus Wanne dovodi svoju momčad do izjednačenja, 25:25. Posljednje minute utakmice bile su napete. Nešto više od 80 sekundi do kraja, Marius Steinhauser ponovno vraća Flensburg u egal. Rezultat je tada bio 28:28, a do kraja susreta Montpellier nije iskoristio svoj napad te je utakmica završila neodlučenim ishodom.

U redovima Flensburga Svan, Wanne i Rasmus Lauge Schmidt postigli su po pet pogodaka dok je vratar Matias Andersson upisao 11 obrana. S druge strane, za Montpellier je Ludovic Fabregas postigao sedam pogodaka, dok je Gerard dodao 14 obrana.

Dodajmo za kraj kako su priliku da sude ovaj dvoboj dobili hrvatski suci, Matija Gubica i Boris Milošević, ujedno i jedni od najboljih rukometnih sudaca na svijetu. Uzvratni susret u Montpellieru na rasporedu je 29. travnja.

EHF Liga prvaka, četvrtfinale, 1. utakmica:
Flensburg - Montpellier 28:28

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Flensburg28:28Montpellier

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!