Rukomet

Horvat: "Malo rukometno čudo"; Zerbe: "Ovo je jako težak poraz"

Sportnet • nedjelja, 22.04.2018.
Horvat: "Malo rukometno čudo"; Zerbe: "Ovo je jako težak poraz"

Fantastična igra Nexea u jučerašnjem četvrtfinalnom susretu protiv Füchsea iz Berlina (28:20) pokrenulo je različite osjećaje na klupama dvaju klubova...

PIŠE: Jan Šneler

Iako je malo tko vjerovao u pobjedu protiv nepotpunog, ali i dalje favoriziranog berlinskog sastava, rukometaši Nexea otišli su i korak dalje. Fantastičnom igrom, odličnom obranom te izrazito raspoloženim vratarom Pilipovićem, Nexe je ostvario možda i najveću pobjedu u svojoj povijesti.

"Napravili smo pravo malo rukometno čudo. Od prve do zadnje minute igrali smo sjajno, vodila nas je dobra energija koju smo dobivali od navijača. Ne smijemo sada živjeti u euforiji, već danas moramo čvrsto stati na noge, pripremiti se prvo za PPD Zagreb a onda i za uzvrat. Možda nam je olakšavajuća okolnost što je Berlinčanima važnije njemačko prvenstvo od Lige EHF-a", rekao je trener Nexea Hrvoje Horvat za Večernji list.

Horvat je naglasio i kako razumije da je Füchse nastupio bez većeg broja ozlijeđenih igrača, no da to nije raritet u današnjem rukometu te da njegova momčad zaslužuje sve pohvale. U suprotnom taboru jasno šok i nevjerica zbog teškog, pa čak će neki možda i reći sramotnog poraza od osam razlike.

"Ovo je jako težak poraz. Nismo imali hladnu glavu i nedostajalo nam je agresivnosti. To nas jako boli. Sada se moramo primiriti i pokušati napraviti iskorak te napraviti nemogući posao u drugoj utakmici. Prije svega, sezona je jako duga. Svi moramo prvenstveno razmisliti što se to dogodilo", rekao je za službene stranice kluba sportski direktor Füchsea Volker Zerbe.

Jedan od hrvatskih predstavnika u Füchseu, Drago Vuković u jučerašnjem susretu upisao je jedan pogodak, a i sam je svjestan kako njegovu momčad težak izrazito težak, ako ne i nemoguć zadatak.

"Prije svega moram reći da je ovo bilo jako loše, psihološke naravi. Toliko smo im prilika pružili, nismo bili kompaktni u obrani i tako se ne može pobijediti. Nismo pokazali pravo lice i moramo biti bolji, puno bolji. Bit će jako teško vratiti osam pogodaka u Berlinu, ali moramo dati sve od sebe", iskren je bio Vuković.

Napomenimo za kraj kako je uzvratni susret u Berlinu na rasporedu 28. travnja od 19 sati, a Nexe brani prednost od velikih osam pogodaka. Ipak, treba očekivati utakmicu s puno više golova, što će dakako značiti da bi zbog manjeg broja golova u gostima, Füchse trebao slaviti s devet razlike kako bi prošao dalje. Iako je takav rasplet teško očekivati, u Nexeu su svjesni kako je tek pola posla obavljeno i još 60 minuta dobre i čvrste igre dijeli ih od savršene sezone, raspleta koji nitko ne bi prije sezone očekivao. Nexe na Final Fouru EHF Kupa - podvig generacije.

FOTO - Josip Ledinšćak, SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!