Nogomet

James Milner u prilici srušiti rekord Lige prvaka

Petar Jenjić • ponedjeljak, 23.04.2018.
James Milner u prilici srušiti rekord Lige prvaka
Foto: EPA

Nogometaš Liverpoola James Milner mogao bi se upisati u povijesti Lige prvaka. Iako engleski igrač ove sezone nije nastupio u dvije utakmice tijekom grupne faze u najjačem europskom natjecanju, stigao je do brojke od osam asistencija i ako još jednom pripremi pogodak za nekog od suigrača, prestići će rekord Neymara iz sezone 2016./17. i Waynea Rooneyja 2013./14...

Iako James Milner ne odiše atraktivnošću u svojoj igri, Jürgen Klopp svjestan je da u svojoj momčadi ima vrlo korisnog igrača. Nogometaš Liverpoola u polufinalnom dvoboju protiv Rome ima priliku ispisati povijest Lige prvaka.

Na putu Redsa prema polufinalu Milner je asistirao osam puta, tri više od najbližih pratitelja, Roberta Firmina i Luisa Suareza. U slučaju asistencije u utakmici protiv Rome prestići će rekord Waynea Rooneyja i Neymara iz sezona 2013./14. odnosno 2016./17. kada je spomenuti dvojac upisao osam asistencija u Ligi prvaka.

Njegov uspjeh trebao bi biti još značajniji s obzirom na to da je u remijima protiv Seville i Spartak Moskve cijele utakmice odgledao s klupe. Ove sezone odigrao je 611 minuta, naspram Rooneyja koji je spomenute godine odigrao 765, a Neymar 797 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!