Košarka

VIDEO: Dario Šarić u polufinalu Istoka, Philadelphia prejaka za Heat

Branimir Korać • srijeda, 25.04.2018.
VIDEO: Dario Šarić u polufinalu Istoka, Philadelphia prejaka za Heat
Foto: EPA

Philadelphia je uspješno dovršila posao protiv Miamija i izbacila ga iz igre za prolaz u polufinale doigravanja Istoka. U petoj utakmici upisala je pobjedu i tako nastavila sa sjajnim igrama...

Philadelphia 76ers - Miami Heat 104:91 (4-1)

Philadelphia 76ersi plasirali su se u polufinale Istoka eliminiravši Miami Heat s 4-1. Sixersi su prvi na Istoku osigurali prolaz u drugi krug, a Dario Šarić nije briljirao u petoj utakmici gdje su ipak neki drugi uzeli stvari u svoje ruke.

Na kraju očekivan i zaslužen prolaz Philadelphije koja je potvrdila da je bolja od Miamija, bilo je samo pitanje koliko će utakmica trebati za prolaz. Imaju Sixersi veću kvalitetu, veću širinu i to su iskoristili. Kada bi Miami i zaustavio neku od važnih poluga, iskočio bi netko drugi i curilo bi na toj strani.

Zaslužen prolaz Sixersa koji mogu otići daleko, čak i do borbe za titulu prvaka jer kvalitetu imaju. U sljedećoj rundi igrat će protiv Boston Celticsa ili Milwaukee Bucksa koji su ozbiljniji protivnik od Miamija, međutim Sixersi se i tu čine kao blagi favoriti.

Protiv Miamija pokazali su da mogu do pobjede i ako ne igraju dobro, posebno se to odnosi na utakmicu broj četiri u kojoj su plesali po rubu poraza i Heat je bio blizu poravnanja u seriji. Čak je i Brett Brown istaknuo nakon te pobjede da nema pojma kako je Philadelphia pobijedila i da to se to nije činilo izglednim tijekom susreta.

Nakon te pobjede i vodstva 3-1 u seriji, bilo je jasno da su šanse Miamija vrlo male, teško je bilo za vjerovati da ovaj Heat može tri puta zaredom svladati Sixerse i to dvaput u Philadelphiji. Već u prvom sljedećem susretu upisao je poraz i završio sezonu.

Miami se dobro držao u prvom poluvremenu i susret održavao u neizvjesnim vodama, međutim u nastavak susreta domaćin je ušao snažno, stvorio razliku i dobio treću dionicu s 34:20. Odvajanje je krenulo nakon tehničke pogreške Goranu Dragiću zbog nesmotrenog prekršaja nad Bena Simmonsu, JJ Redick ubacio je tu dva slobodna bacanja, Robert Covington dodao tricu za 54:48 i navijači su bili na nogama.

Miami nije uspio zaustaviti nalet Sixersa koji su se tu odvojili i do kraja susreta mirno odrađivali posao. Brett Brown ne zadovoljava se samo prolaskom u polufinale Istoka. "Moramo još puno toga napraviti, imamo još puno toga za pružiti", smireno je poručio trener domaćina nakon susreta.

Dario Šarić je imao skromniju večer te je za 23 minute ubacio osam poena (2/4 za dva, 0/5 za tri, 4/4 slobodna) čemu je dodao po pet skokova i asistencija, završio je susret kao drugi asistent kod Sixersa. JJ Redick ubacio je 27 poena (5/10 trica), Joel Embiid 19 poena uz 12 skokova, Ben Simmons 14 poena uz deset skokova i šest asistencija, a Ersan Ilyasova uhvatio je deset skokova.

Kod Miamija Kelly Olynyk ubacio je 18 poena uz osam skokova i šest asistencija, a Tyler Johnson 16 poena. Johnson je igrao samo 19 minuta zbog problema s osobnim pogreškama, njih je imao i Josh Richardson koji je osim toga igrao kroz bol zbog ozljede ramena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10825.04.2018. u 11:44
    koja pozitivnost, nevjerojatno!
    narada108