Košarka

VIDEO: Celticsi usporili Antetokounmpa i s oporavljenim Smartom poveli 3-2

Branimir Korać • srijeda, 25.04.2018.
VIDEO: Celticsi usporili Antetokounmpa i s oporavljenim Smartom poveli 3-2
Foto: EPA

Boston Celticsi obranili su domaći parket protiv Milwaukee Bucksa i stigli su do vodstva u seriji. Brad Stevens može biti zadovoljan, vratio se i Marcus Smart i s puno optimizma putuju na šestu utakmicu u Milwaukee...

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 92:87 (3-2)

Boston ponovno u konkurenciji ima Marcusa Smarta koji se oporavio od ozljede i zaigrao prvi put nakon 11. ožujka i poraza od Indiane 99:97. Pomoglo je to Celticsima na putu do treće pobjede u seriji protiv Bucksa koja se sada seli u Wisconsin gdje Boston ima priliku osigurati prolaz u polufinale Istoka gdje Philadelphia čeka protivnika.

Povratak Smarta, vrlo dobar nastup Ala Horforda te lagane korekcije u postavi pomogli su Celticsima da dođu do nove pobjede i spriječi preokret Bucksa. U ovoj seriji domaćini su upisali sve pobjede, a Boston je osigurao u najgoru ruku povratak na svoj parket i sedmu utakmicu pred svojim navijačima.

"Doigravanje je, ili ćeš pobjeđivati ili ideš kući. To je tako, jednostavno moraš pružiti baš sve od sebe. Mi smo ovdje imali pojedine trenutke u kojima nismo toliko jako željeli pobjedu kao oni", istaknuo je Khris Middleton nakon poraza.

Boston je odradio dobar posao na Giannisu Antetokounmpu koji je imao samo deset pokušaja i nije bio agresivan onako kako je trebao biti. Tu je dobar obrambeni posao odradio Semi Ojeleye koji je prvi put krenuo u startnoj petorci na poziciji krila.

"Moja greška. Imao sam otvorenih šuteva, ali nisu to bili moji šutevi. Suigrači su me dobro pronalazili, a u šestoj utakmici morat ću biti puno agresivniji i više preuzimati odgovornost", poručio je Grk.

Boston je mogao i lakše do pobjede, vodio je 16 razlike i dopustio Milwaukeeju povratak na samo minus četiri sedam i pol minuta prije kraja susreta. 28 sekundi prije kraja Horford je pogodio za 86:79, Bucksi su se brzo približili polaganjem Erica Bledsoea za 87:84, ali domaćin je s linije slobodnih bacanja dovršio posao.

Horford je bio prvo ime Celticsa s 22 poena i 14 skokova, a Terry Rozier upisao je 16 poena i pet asistencija. Kod Milwaukeeja Khris Middleton završio je s 23 poena, Jabari Parker dodao je 17 poena i osam skokova, a po 16 poena dodali su Antetokounmpo (deset skokova, devet asistencija) i Bledsoe (pet skokova).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!