Košarka

VIDEO: Kraj za Spurse, Warriorsi u petoj utakmici izborili prolaz u polufinale Zapada

Branimir Korać • srijeda, 25.04.2018.
VIDEO: Kraj za Spurse, Warriorsi u petoj utakmici izborili prolaz u polufinale Zapada
Foto: EPA

New Orleans Pelicansi i Golden State Warriorsi čine prvi polufinalni par Zapadne konferencije. Nakon što su Pelicansi pomeli Blazerse, Warriorsi su s 4-1 bili bolji od Spursa...

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 99:91 (4-1)

Susret broj pet u seriji između Warriorsa i Spursa nametao se kao prilično opasan za Golden State. U četvrtoj utakmici San Antonio stigao je do pobjede i to fanatičnom borbenošću radeći stvari koje nikako nisu odgovarale Warriorsima. Da su uspjeli Spursi izboriti povratak u San Antonio pobjedom u petoj utakmici, Golden State je mogao biti u problemima.

Stephen Curry uoči četvrte utakmice prekrižen je za prvu rundu i iako Spursi praktički cijelu ovu sezonu ne mogu računati na Kawhija Leonarda, pobjeda u petoj utakmici bi ih napunila samopouzdanjem, imali bi fantastičnu atmosferu na svom parketu i sedma utakmica ne bi bila nemoguća misija.

Međutim Warriorsi su imali druge planove. Htjeli su završiti seriju u pet i uspjeli su. Četvrtu pobjedu ostvarili su na svom parketu u Oaklandu slaveći s 99:91 i zasluženo idu dalje. Kevin Durant, Klay Thompson i Draymond Green odradili su svoj dio posla i to im je bilo dovoljno. Spursi osim LaMarcusa Aldridgea i Pattyja Millsa nisu imali posebno raspoloženih igrača, a to je premalo za Warriorse.

Golden State još uvijek čeka povratak Curryja koji bi se trebao dogoditi u drugoj rundi doigravanja, a s njim će Warriorsi biti bolji i na putu na kojem žele biti, a on vodi prema obrani naslova prvaka.

U petoj utakmici domaćin je imao stvari pod kontrolom, ali San Antonio je u završnici uspio zaprijetiti. Minutu i pol prije kraja Aldridge je smanjio na 93:89, a na ulasku u zadnju minutu pogodio je oba slobodna bacanja za samo minus dva. Odgovorio je domaćin preko Kevina Duranta koji je prvo pogodio dugačku dvicu, zatim dodao i dva slobodna bacanja te riješio pitanje pobjednika. Draymond Green samo je zaključio priču s linije slobodnih bacanja.

"Draymond doslovno može sve, ove zadnje dvije utakmice skakao je kao zvijer i to nam je puno pomoglo u izgradnji napada", hvalio je sjajnog Greena Thompson.

Najviše poena kod Warriorsa ubacio je Durant njih 25 čemu je dodao šest skokova i pet asistencija, Thompson je ubacio 24 poena uz pet skokova, a Green 17 poena uz 19 skokova i sedam asistencija. Kod Spursa LaMarcus Aldridge završio je s 30 poena i 12 skokova, a Mills je dodao 18 poena i pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!