Liga prvaka, nokaut faza, Polufinale - prve utakmice, 25.04.2018, 20:45 h, Allianz Arena
Suci: Bjorn Kuipers (Nizozemska)
Bayern
Bayern
Joshua Kimmich 28'
1:2(1:1) Real Madrid
Marcelo 44'
Marco Asensio 57'
Real Madrid

VIDEO: Real Madrid napravio veliki korak prema trećem uzastopnom finalu Lige prvaka

Branimir Korać • srijeda, 25.04.2018.
VIDEO: Real Madrid napravio veliki korak prema trećem uzastopnom finalu Lige prvaka
Foto: EPA

Branitelj naslova pobjedom u Münchenu napravio je veliki korak prema ulasku u finale Lige prvaka. Real Madrid dobro je iskoristio ukazane prilike i stigao do pobjede iako je Bayern izgledao opasnije i imao više šansi...

Bayern
Real Madrid
Bayern
Real Madrid
26
Sven Ulreich
32
Joshua Kimmich
17
Jerome Boateng
(do 33')
5
Mats Hummels
13
Rafinha
8
Javier Martinez
(do 75')
10
Arjen Robben
(do 8')
25
Thomas Müller
11
James Rodriguez
7
Franck Ribery
9
Robert Lewandowski
Pričuvni igrači
6
Thiago Alcantara
8'
4
Niklas Sule
33'
24
Corentin Tolisso
75'
Trener
Jupp Heynckes
1
Keylor Navas
2
Daniel Carvajal
(do 66')
4
Sergio Ramos
5
Raphael Varane
12
Marcelo
10
Luka Modrić
14
Casemiro
(do 83')
8
Toni Kroos
17
Lucas Vazquez
7
Cristiano Ronaldo
22
Isco
(do 46')
Pričuvni igrači
20
Marco Asensio
46'
9
Karim Benzema
66'
23
Mateo Kovačić
83'
Trener
Zinedine Zidane

Ovo je Realovo natjecanje. I kada mu ne ide u španjolskom prvenstvu, u Ligi prvaka igra jako dobro. Ovaj put protiv Bayerna nije briljirao, ali je odigra požrtvovnu i borbenu utakmicu, iskoristio je dvije prilike i uzeo pobjedu 2:1.

Bayern je dosta toga promašio, dojmom i igrom izgledao je bolje, međutim Real je na kraju ipak došao do pobjede i prednosti uoči uzvrata.

Prvi problem za Bayern javio se već u prvih pet minuta kada je Arjen Robben ostao sjediti na travi i morao je napustiti igru. Heynckes je tako rano potrošio jednog aduta i poslao na travnjak Thiaga Alcantaru.

Gotovo pola sata igralo se dinamično, ali nedostajale su prilike. Imali su i jedni i drugi nekoliko poluprilika i situacije koja su mirisale na opasnost, ali završnica je izostala.

I onda je Bayern poveo. U 28. minuti krenula je kontra domaćina, James Rodriguez sjajnom loptom izbacio je Joshuu Kimmicha koji je iskosa dolazio prema Navasu, u sredini je bio Lewandowski i kada su svi očekivali dodavanje prema Poljaku, Kimmich je sjajno opalio i doveo Bayern u vodstvo. Obrana Reala tu je potpuno ispala, jednako kao i braniči, Navas je također očekivao ubačaj prema Lewandowskom i nije bio spreman na ovaj udarac Kimmicha.

Neposredno nakon pogotka novi problemi za Heynckesa. Jerome Boateng povukao je napad, ali u jednom trenutku je zastao i osjetio bol u mišiću. Nije mogao nastaviti i morao je napustiti igru već u 33. minuti što je bila već druga zamjena za Bayern, a na travnjak je ušao Niklas Sule.

Bayern je bio nešto bolji, stvorio je nekoliko prilika preko Hummelsa i Müllera, ali u završnici poluvremena Real je iz ničega došao do poravnanja. Loptu koja je došla na rub kaznenog prostora nitko nije uspio pokupiti i Marcelo je opalio iz prve i pogodio sami kut Ulreichovog gola.

U posljednjim trenucima prvog dijela još jedna lijepa prilika za Bayern, nakon ubačaja iz slobodnog udarca najviši u skoku bio je Lewandowski, dobro je pucao glavom, ali Navas je ovaj put obranio. U posljednjoj sekundi nakon kornera mogao je i Müller ugurati loptu u mrežu iz blizine, ali nije se snašao.

Bayern je u tih prvih 45 minuta bio bolji protivnik i Zinedine Zidane je mogao biti itekako zadovoljan rezultatom na odmoru. Izuzev tog pogotka Marcela. Madriđani su napravili vrlo malo.

I u drugom poluvremenu Bayern je bolje krenuo, izgledao je poduzetnije i opasnije, ali ponovno je u jeku Bayernove inicijative Real došao do pogotka.

Prodali su gosti Bavarcima kontru, pobjegli su Lucas Vazquez i Marco Asensio, a potonji je završio akciju lijepo odmjerenim udarcem kada je došao sam pred Ulreicha.

Taj gol nije poremetio Bavarce koji su nastavili napadati, posebno poduzetan bio je Ribery koji je prijetio iz svih pozicija, ali nešto je skinuo Navas, nešto je otišlo pokraj gola.

Embed from Getty Images

Real je i dalje pokušavao uglavnom iz kontranapada, jednu izglednu priliku propustio je Karim Benzema kojeg je Ulreich lakoćom pročitao, no opasnosti su se uglavnom događale pred Navasovim golom.

U 88. minuti čisti zicer imao je Robert Lewandowski kojeg je Tolisso odlično proigrao, Poljak je izbio sam pred Navasa, ali loše je zahvatio loptu i pucao pokraj gola.

Ostalo je 2:1 za Real, istim rezultatom koji je Real imao i prošli put u četvrtfinalu da bi na svom stadionu tek u produžetku slomio Bavarce uz pomoć sudačkih pogrešaka.

Luka Modrić u Münchenu je odigrao cijelu utakmicu dok je Mateo Kovačić ušao u 83. minuti umjesto Casemira.

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale - prve utakmice

Liverpool5:2Roma
Bayern1:2Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!