Košarka

VIDEO: Westbrookov show spasio Thunder i vratio ga iz ogromnog zaostatka

Branimir Korać • četvrtak, 26.04.2018.
VIDEO: Westbrookov show spasio Thunder i vratio ga iz ogromnog zaostatka
Foto: EPA

Oklahoma City Thunder hodao je po rubu i bio na milimetar od eliminacije iz doigravanja. Jazzeri su u drugom poluvremenu imali čak 25 poena prednosti, ali Russell Westbrook fantastičnim nastupom spasio je Oklahoma City...

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 107:99 (2-3)

Show Russella Westbrooka u drugom poluvremenu spasio je Thunder od ispadanja i donio mu pobjedu protiv Utah Jazza. Oklahoma City dobio je petu utakmicu sa 107:99 iako je zaostajao čak 71:46 osam i pol minuta prije kraja treće četvrtine.

U tom trenutku malo tko je davao ikakve šanse Thunderu, ali Westbrook je uzeo stvari u svoje ruke, domaćin je zasuo koš Jazzera i u zadnju dionicu ušao s poravnatih 78:78.

Dobra vijest za Thunder bila je i činjenica da je Rudy Gobert dosta rano ušao u probleme s osobnim pogreškama te je četiri minute prije kraja treće dionicu već imao njih pet. Šestu do kraja susreta nije dobio, ali minutaža mu je bila limitirana i nije mogao biti toliko agresivan.

Nakon što se Thunder vratio do kraja treće četvrtine, Jazzeri su teško mogli odgovoriti. Psihološki su bili "ubijeni", Westbrook je nemilosrdno punio koš i odveo Oklahoma City do pobjede.

Nije ovo obična pobjeda za Thunder, poraz u ovom susretu značio bi automatski i oproštaj od doigravanja i kraj sezone. Bili su domaćini izrazito blizu tome i ako Jazz ne prođe u polufinale Zapada, itekako će se dugo sjećati ove utakmice.

"Jednostavno nikada ne odustajemo, nikada. Ne mogu odrediti niti jednu stvar koju smo odradili krivo u nastavku susreta. Jednostavno nismo gubili vjeru, bez obzira na prednost koju su stvorili i na sve šuteve koje su pogodili. Znali smo da se možemo vratiti i vratili smo se", istaknuo je Paul George.

Za razliku od četvrte utakmice u kojoj je bio nervozan i nije igrao dobro, Westbrook je ovdje bio vrlo miran, koncentriran i u drugom poluvremenu izrazito efikasan. Susret je okončao s 45 poena (5/9 trica), 15 skokova i sedam asistencija te je samo u drugom poluvremenu ubacio 33 poena. Jedini koji ga je pratio bio je Paul George s 34 poena i osam skokova.

Kod Jazzera Jae Crowder ubacio je 27 poena uz osam skokova, Donovan Mitchell dodao je 23 poena i pet skokova, Gobert 11 poena uz deset skokova, a Ricky Rubio deset poena uz 12 skokova i sedam asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10826.04.2018. u 12:02
    tu ce jos bit papreno, npr. izmedu Adamsa i Crowdera. Slatko mi je bilo "duel" Ingles/George u 1/4. Prvo odgurivanje George-a od strane Australca i njegova trica, sekunda kasnije P.G. uzvraca na izteku cetvrtine. "And he let him know it" ;-)
    narada108