Košarka

Anzulović predstavljen kao Skelinov nasljednik: "Cilj mi je vratiti Hrvatsku u europski vrh"

Branimir Korać • petak, 27.04.2018.
Anzulović predstavljen kao Skelinov nasljednik: "Cilj mi je vratiti Hrvatsku u europski vrh"
Foto: FaH

Dražen Anzulović i službeno je predstavljen kao novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije. Anzulović je potpisao ugovor do kraja Europskog prvenstva 2021. godine...

Ivica Skelin napravio je loš posao, smijenjen je i Dražen Anzulović pokušat će ispraviti što se ispraviti može. Višestruki kandidat za izbornika i česti pomoćnik onima koji su dobivali tu bitku, sada je dobio povjerenje i pokušat će odvesti Hrvatsku već na Svjetsko prvenstvo.

"Biti izbornikom reprezentacije je najveća moguća čast i odgovornost. Isto vrijedi i za igrače pa će tako igrati samo oni kojima je želja igrati za Hrvatsku. Cilj mi je vratiti Hrvatsku u europski košarkaški vrh te stvoriti respektabilnu reprezentaciju u svjetskim okvirima. Odmah krećem u razgovore s igračima i stručnim stožerom, nemamo pravo niti na najmanji kiks i borit ćemo se dok god postoji šansa za odlazak na Svjetsko prvenstvo."

"11. lipnja krećemo s pripremama za susrete s Italijom i Rumunjskom, popis će biti širok kako bi vidjeli tko koliko može pružiti. Ovdje možemo računati i na naše NBA igrače, još ne možemo reći na koga sve, ali moramo biti spremni i na opciju igranja s njima i bez njih. Dolazak američkog playmakera nije opcija."

Anzulović će raditi kao profesionalac u Savezu, neće prihvaćati klupske angažmane, a ugovorom je vezan do kraja Europskog prvenstva 2021. godine.

Anzulović ima podršku predsjednika Saveza Stojka Vrankovića koji tvrdi kako će se svim silama boriti za odlazak na Svjetsko prvenstvo te se nada što boljem odazivu naših NBA igrača jer smatra kako im je bolje igrati za reprezentaciju nego Ljetnu ligu.

"Još ne znamo tko će se od naših NBA igrača odazvati pozivu jer je na rasporedu i NBA Ljetna liga. Nju sam i ja igrao te jako dobro znam da je riječ o trećerazrednom natjecanju stoga bi za igrače bilo bolje da nastupaju u dresu reprezentacije", tvrdi predsjednik Saveza.

Dino Rađa razgovara s hrvatskim NBA igračima i još uvijek je tajanstven po pitanju toga tko će doći u reprezentaciju. "U stalnim smo kontaktima, ali još ne bih o tome kakvi su razgovori. Igrat će oni koji to budu željeli", poručuje Rađa, a prenosi HINA.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!