Zimski sportovi

Hrvatska glatko poražena od Estonije, realizacija najveći problem

Branimir Korać • petak, 27.04.2018.
Hrvatska glatko poražena od Estonije, realizacija najveći problem
Foto: FaH

Hrvatska hokejaška reprezentacija upisala je poraz u četvrtom kolu Svjetskog prvenstva divizije IB protiv Estonije. Nakon pobjede protiv Ukrajine, Hrvatska nije uspjela doći do novog iznenađenja, Estonci su ipak slavili...

Estonija je trećom pobjedom zaredom barem privremeno zasjela na vrh ljestvice divizije IB dok je Hrvatska upisala treći poraz i u posljednjem kolu igrat će protiv Rumunjske za ostanak u diviziji. S druge strane Estonci će u zadnjem kolu s Litvom igrati za ulazak u diviziju više.

Hrvatska se nadala kako može iznenaditi i Estonce, čak je i odigrala dobar meč, ali realizacija nije bila na željenoj razini. Imala je 34 udarca na gol i postigla samo jedan pogodak dok su Estonci imali dva udarca manje i zabili pet golova.

Rano su Estonci došli do pogotka, već u petoj minuti Robert Rooba zabio je za 1:0 da bi u završnici prve trećine Roman Andrejev u trenutku dok je Estonija imala igrača manje povisio na 2:0.

U drugoj dionici Borna Rendulić smanjio je zaostatak, ali već tri minute kasnije Riho Embrich vraća Estonce na dva gola prednosti.

Hrvatska je nakon toga pokušavala, ali estonska obrana dobro je odbijala sve te pokušaje da bi u zadnjih sedam minuta susreta Robert Arrak i Embrich postavili konačnih 5:1.

Hrvatska u posljednjem kolu mora uzeti barem bod protiv Rumunjske koja je danas iznenadila Japan i izgubila tek nakon produžetka 2:1.

Ljestvica:
1. Estonija 10
2. Litva 9 (-1)
3. Japan 7
4. Ukrajina 3 (-1)
5. Hrvatska 3
6. Rumunjska 1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Sejlor27.04.2018. u 22:11
    Triba zvat Fantoma u repku, i napravit da se igra na travi.
    Sejlor