Košarka

VIDEO: Briljantni Pacersi na krilima Victora Oladipa razbili Cavalierse i izborili sedmu utakmicu

Petar Jenjić • subota, 28.04.2018.
VIDEO: Briljantni Pacersi na krilima Victora Oladipa razbili Cavalierse i izborili sedmu utakmicu
Foto: EPA

Indiana Pacersi odigrali su vjerojatno najbolju utakmicu u ovom doigravanju. Pred domaćim navijačima potpuno su razbili Cleveland Cavalierse i došli do poravnanja na 3-3 u prvoj rundi doigravanja. U konačnici su slavili rezultatom 121:81, a solidnu predstavu pružio je i Bojan Bogdanović koji je ponovno bio dvoznamenkast...

Sjajnu utakmicu odigrali su Indiana Pacersi i došli do poravnanja u seriji na 3-3 protiv Cleveland Cavaliersa. Samo dva dana nakon Jamesove neregularne blokade nad Victorom Oladipom i pogođene trice u posljednjoj sekundi, Pacersi su pokazali kako se neće samo tako predati. Dapače, odigrali su briljantno i u konačnici upisali pobjedi od 34 razlike, bilo je 121:87.

"Ovo je možda bila najkompletnija utakmica koju smo odigrali. Preuzeli smo vodstvo i nijednom nismo posustali. Igrali smo pametnu košarku odličnu obranu i mislim da je najvažnije bilo to što smo itekako dobro koristili njihove izgubljene lopte", kazao je Lance Stephenson nakon utakmice.

Domaćin je na poluvremenu imao deset koševa prednosti (57:47) koji su narasli na 25 poena viška na kraju treće četvrtine (92:67). Do kraja utakmice samo je bilo pitanje kojom će razlikom upisati pobjedu.

Sedmorica igrača Indiane bila su dvoznamenkasta, među njima i Bojan Bogdanović koji je susret zaključio s deset poena (2/5 za dva, 2/7 za tricu), četiri skoka i jednom asistencijom.

Ipak, prvo ime susreta svakako je bio Victor Oladipo koji je ostvario svoj prvi triple-double učinak doigravanju, a treći u povijesti Indiana Pacersa u doigravanju. Utakmicu je završio s 28 poena, 13 skokova, deset dodavanja i četiri ukradene lopte.

"Samo sam izašao i igrao, učinio sam sve s puno samopouzdanja. Ova utakmica je gotova i to sada ništa ne znači", kazao je Oladipo koji bi, ako ponovi ovako izdanje, mogao uvesti Pacerse u prvo polufinale konferencije od 2014. godine.

Ipak, povijest nije na strani Indiane, s obzirom na to da LeBron James nikada nije izgubio u prvoj rundi doigravanja, a sedmu utakmicu igra kod kuće. James je bio jedini raspoložen u redovima Cavaliersa, a susret je zaključio s 22 poena, pet skokova i sedam dodavanja.

Iako se očekuje kako će ovo biti njegova posljednja sezona u Clevelandu, James tvrdi kako o tome trenutno ne razmišlja: "Moje su misli potpuno usredotočene na sedmu utakmicu, još nisam razmišljao o budućnosti"

Prve minute u doigravanju dobio je i Ante Žižić koji je na terenu proveo četiri minute i ubacio dva poena (1/1 za dva). Sedma utakmica igra se u nedjelju.

NBA doigravanje:
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 121:87

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!