Rukomet

Završen prvi dan Jarun kupa, solidni nastupi hrvatskih ekipa

Sportnet • subota, 28.04.2018.
Završen prvi dan Jarun kupa, solidni nastupi hrvatskih ekipa

Sezona rukometa na pijesku i službeno je otvorena! Jučer je u 14 h u sklopu turnira Jarun kup odigrana prva utakmica, između švicarskog BHV Wasserschlosa i švedskog Göteborg beach handball club. Ekipe su igrale u juniorskom 2000. godištu, a nakon raspucavanja pobjeda je otišla u ruke Šveđana...

Göteborg je i nešto kasnije stigao do pobjede protiv talijanske Gaete i tako nakon prvog dana zasjeo na prvo mjesto u ovom godištu.

Seniorski dio turnira otvorila je nova hrvatska pjeskaška ekipa, RK Orahovica. Djevojke su prvi put izašle na pijesak, međutim, nisu uspjele iznenaditi švedski Göteborg.

Prvu utakmicu u muškoj seniorskoj konkurenciji odigrao je Göteborg protiv danskog HEI Beach handball kluba, a prošlogodišnji finalisti Jarun kupa, Danci, ostvarili su pobjedu u dva seta.

Nakon njih su se na terenu suočile prva i druga ženska ekipa AKRP Zagreb, Detono i Chemo profili. Pobjeda je otišla u ruke prvotimki, koje su slavile rezultatom 2:0. U istoj kategoriji djevojke iz Detona suočile su se s igračicama Toyota MHC Dubrava, koja je odnijela pobjedu u dva seta.

Pobjedu je odnijela i ponajbolja hrvatska ženska ekipa Kontesa Nera koja je pobijedila njemački CAIPIranhas rezultatom 2:0. Još jedna novoosnovana hrvatska momčad, ali ovog puta muška, BHC Ban, izgubila je od švicarskog Wasserschlosa nakon raspucavanja.

Treba napomenuti i kako je u seniorskim i YAC 2000 kategorijama vođena statistika uživo, čime su organizatori povisili ljestvicu što se tiče organizacije, ne samo Jarun kupa, već svih EBT turnira. Sutra nas već očekuje puno veći broj utakmica pa vas ovim putem pozivamo da na Jarun i uz lijepo vrijeme uživate u atraktivnosti ovog budućeg olimpijskog sporta.

Sandra Čičić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!