Rukomet

Nevjerojatan preokret Füchsea, Nexe ispao iz EHF kupa

Sportnet • subota, 28.04.2018.
Nevjerojatan preokret Füchsea, Nexe ispao iz EHF kupa

Nažalost, Nexe nije uspio u svome naumu da uđe u prvi Final Four europskog natjecanja u svojoj povijesti. Bolja i spretnija bila je njemačka momčad...

PIŠE: Jan Šneler

Činilo se kao san. Prošloga tjedna Nexe je na svom terenu slavio protiv jake i snažne bundesligaške momčadi, Füchsea iz Berlina, s velikih osam razlike. Nažalost, san će i ostati. Füchse je na domaćem terenu bio bolji, kvalitetniji i kada sve zbrojimo, njihovoj pobjedi i prolazu ne može se naći zamjerka.

Krenulo je jako loše. Füchse je otvorio susret vodstvom 4:0 i opasno je Nexe živio u tim trenucima. Našičani su ipak uspjeli zabiti dva pogotka u nizu, međutim Füchse serijom 3:0 dolazi na velikih 7:2. Već sada je prednost hrvatskog doprvaka bila vrlo vrlo blizu otapanja.

Krenulo se igrati gol za gol, Nexe je još nekako uspio držati ritam međutim na korak do ostvarenja cilja domaći su došli kod vodstva 11:4. Tribine su bile osmi igrač njemačkoj momčadi u tim trenucima i izgledalo je jako loše za Nexe. Ipak, kao da su i domaći mislili da će rezultat doći sam od sebe pa su prilično griješili u tim trenucima.

Nexe je uspio smanjiti na četiri gola razlike, a na odmor se otišlo vodstvom Füchsea 14:9. Ne treba dvojiti kako je i ta prednost bila dovoljno velika i kako su sigurno u domaćem sastavu bili oduševljeni takvim ishodom. Drugi dio krenuo je odlično za Nexe, već nakon par minuta vratili su se na dva razlike. Bilo je 14:12 i činilo se kao da bi domaći mogli psihološki pasti kako bi utakmica išla kraju. Naročito, ako im rezultat neće biti povoljan.

Nažalost, bila je to samo tračica nade jer dogodilo se suprotno. Nexe je gubio 16:13, izgledalo je prilično dobro, no od tada kreće strmoglavi pad. Füchse radi seriju 4:0 te odlazi na velikih sedam razlike. Treba reći kako je Nexe u tom periodu imao dovoljno šansi, međutim nedostajalo je mirnoće u završnici. Vedran Zrnić, najiskusniji i pouzdani igrač promašio je dvije čiste situacije s krila te sedmerac u 48. minuti.

Činilo se kao vječnost, no konačno je u 49. minuti Nexe uspio smanjiti na 20:14. Nažalost, kad god bi pomislili kako će Našičani krenuti bolje, Füchse bi napravio seriju pogodaka. Ovoga puta bila je to serija 3:0, vodstvo 23:14 te igrač manje za Nexe.

Izgledalo je bezizlazno, ušlo se u posljednje minute i situacija je bila nikad teža. No, u takvim situacijama rađaju se junaci klubova, miljenici gradova i navijača. Jedan od definitivnih junaka ove sezone, Pilipović odlično je obranio zicer u 56. minuti i spriječio ponovni odlazak Füchsea na devet razlike. Ne samo to, nego je Nexe pogotkom s linije sedam metara u 57. minuti došao do sedam golova zaostatka.

Ne bi smjeli pričati o sucima jer su veći dio utakmice odradili dobro, ali posljednjih nekoliko minuta ne ide im na čast. Nexe je gotovo svake minute ostajao bez igrača. U posljednje tri minute ušli su čak i s dva igrača manje. Igrala se 58. minuta, a Nexe je krenuo u napad sa zaostatkom 24:16. Napad nije bio dovoljno dobar, slabo je probijao linije domaćih i do pogotka nije došlo.

Jasno kazna je stigla te je u sljedećem napadu Füchse došao do pogotka za 25:16 i tako riješio pitanje pobjednika i nažalost prošao u Final Four.

Iako nije sramota izgubiti od jače ekipe, što Füchse nemjerljivo jest, ostaje svakako žal zbog odlične igre u Našicama. Također, vjerojatno će se mnogi sjetiti kako je Nexe imao u prvoj utakmici i velikih 10 golova razlike koje nije uspio zadržati. Veliki žal, no veliki ponos mogu osjećati svi u Našicama, svi navijači Nexea te igrači na čelu s trenerom Hrvojem Horvatom. Uspjeh su postigli već samim ulaskom u četvrtfinale.

Na kraju istaknimo i najbolje strijelce. Za domaću momčad najbolji je bio Fabian Wiede sa sedam pogodaka, dok je Steffen Fath postigao pet. Za domaću momčad u strijelce su se upisala i dva hrvatska igrača. Jakov Gojun i Drago Vuković postigli su po jedan pogodak.

U momčadi Nexea najbolji je bio Zrnić sa sedam pogodaka, dok je Saša Barišić Jaman postigao četiri.

EHF kup, četvrtfinale, druga utakmica:
Füchse Berlin - Nexe 25:16 (1. utakmica: 20:28)

FOTO - SEHA liga

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!