Tenis

Karolina Pliškova slavila u Stuttgartu i uzela desetu titulu u karijeri i prvu u 2018.

Branimir Korać • nedjelja, 29.04.2018.
Karolina Pliškova slavila u Stuttgartu i uzela desetu titulu u karijeri i prvu u 2018.
Foto: EPA

Čehinja Karolina Pliškova pobjednica je WTA turnira u Stttgartu. Ona je u finalu u dva seta bila bolja od Amerikanke Coco Vandeweghe...

Karolina Pliškova nastavila je seriju osvajanja turnira na kojima je došla do finala. Četvrto finale i četvrta pobjeda stigli su u Stuttgartu gdje je u završnom meču čekala Amerikanka Coco Vandeweghe, no Pliškova je ipak bila bolja.

Posljednje finale koje je Pliškova izgubila bilo je ono još u rujnu 2016. godine kada ju je na US Openu svladala Angelique Kerber, a nakon toga uslijedila su slavlja u Brisbaneu, Dohi, Eastbourneu te sada u Stuttgartu.

Do finala su obje igračice izgubile tek po jedan set, Pliškova ga je izgubila u četvrtfinalu protiv Jelene Ostapenko dok je Vandeweghe u drugom kolu prepustila jedan set Lauri Siegemund.

U finalni dvoboj bolje je krenula Vandeweghe koja je već u prvom gemu stigla do breaka, međutim Pliškova se dosta brzo vratila i došla do 0:40 te poravnala na 2:2.

Embed from Getty Images

Do kraja prvog seta obje tenisačice bile su uvjerljive na svom servisu i nisu dopustile nijednu break priliku te je set otišao u tie-break. Tamo je Čehinja bila uspješnija, Vandeweghe je povela s 2:0 i nakon toga nije uzela više niti jedan poen.

U drugom setu Amerikanka je ušla u krizno razdoblje nakon što je povela s 2:1, Pliškova tu osvaja četiri gema u nizu i iako gubi jedan break, mirno privodi meč kraju.

Za Čehinju je ovo deseta titula u karijeru uz još deset poraza u finalima i tek druga titula na zemljanoj podlozi.

WTA Stuttgart, finale:
Karolina Pliškova (Češka, 5) - Coco Vandeweghe (SAD) 7:6(2), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!