Automoto

Hamilton slavio u Azerbajdžanu, sudar Red Bullovih bolida

Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.04.2018.
Hamilton slavio u Azerbajdžanu, sudar Red Bullovih bolida
Foto: EPA

Utrka za Veliku nagradu Azerbajdžana donijela je puno uzbuđenja i u konačnici pobjedu Lewisa Hamiltona ispred Kimija Raikkonena i neočekivano Sergija Pereza...

Kao što se i očekivalo, utrka za Veliku nagradu Azerbajdžana u Bakuu donijela je puno akcije i drame, a u tom kaotičnom izdanju najbolje se na kraju snašao Lewis Hamilton. Hamilton je izbjegao brojne probleme s kojima su se ostali suočavali i uspio je odnijeti pobjedu.

Nakon utrke bit će dosta nezadovoljnih, posebno se to može reći za Red Bull koji je sam sebe izbacio iz utrke. Dugo su Daniel Ricciardo i Max Verstappen vodili bitku, bilo je nekoliko tijesnih situacija između njih dvojice, a onda je došlo do incidenta koji ih je izbacio iz utrke.

U 40. krugu nakon što su obojica izvršili promjenu guma, Verstappen je bio ispred Ricciarda koji ga je pokušao obići, Verstappen je zatvorio prolaz, naglo zakočio i izbacio i sebe i Ricciarda iz utrke.

Embed from Getty Images

Naravno, u Red Bullu su bili vrlo ljuti zbog ovakve situacije i izgubljenih važnih bodova.

U završnicu utrke Valtteri Bottas ušao je kao prvoplasirani, Sebastian Vettel uspio ga je prestići u jednom trenutku, ali prejako je zakočio i loše ušao u zavoj što koriste Bottas, Hamilton i Kimi Raikkonen te dolaze ispred njega.

Nesretni Bottas bio je na putu prema pobjedi, ali vrlo brzo morao je odustati zbog puknuća stražnje gume te je tako Hamilton ni kriv ni dužan došao do prvog mjesta.

Do kraja utrke nije bilo većih uzbuđenja, Hamilton je izdržao i odnio pobjedu, a Vettel je na kraju ostao i bez postolja završivši na četvrtom mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!