Rukomet

Završen Jarun kup: Rusi pokazali zašto su jedna od najboljih momčadi današnjice

Sportnet • utorak, 01.05.2018.
Završen Jarun kup: Rusi pokazali zašto su jedna od najboljih momčadi današnjice

Završio je još jedan Jarun Kup, najveći turnir rukometa na pijesku u Hrvatskoj. Ove godine turnir je poprimio još veće razmjere te je bilo prijavljeno čak 78 ekipa iz cijele Europe.

U ovih pet dana turnira odigrana je 221 utakmica na 4 terena u čak sedam dobnih kategorija. U kategoriji dječaka 2010. godište prvo mjesto osvojili su dječaci iz osnovne škole Julije Klović koji su uspjeli pobijediti RK Dubravu. Dečki iz BHC Sesveta su pokazali svu raskoš talenta u 2008. godištu te su osvojili prva tri mjesta u ovoj konkurenciji.

U ženskoj konkurenciji 2006. Labudice su osvojile prvo mjesto nadigravši Toyotu MHC Dubravu, dok su u napetom finalu dječaci RK Dubrave pobijedili dečke iz Maksimir Pastele 3. Unatoč tome što su BHC Sesvete bili favoriti, u kategoriji 2004. godišta pobjednici su igrači iz RK Medveščaka, koji su dobili BHC Sesvete 3, a u kategoriji 2002. godišta gosti iz Nizozemske Hiekka Hauskaa su premoćno osvojili turnir u finalu svladavši talijansku ekipu Gaeta handball 1984.

U juniorskim kategorijama koje broje 2000. godište, u ženskoj konkurenciji djevojke iz Goteborg BHC uspješno su osvojile turnir pobijedivši Detono Zagreb 2:0 u setovima, a isto su ponovili i njihovi dečki koji su pobijedili CB Drugi Kat koji u sastavu imaju većinu hrvatskih pjeskaških reprezentativaca u ovome godištu.

U seniorskoj konkurenciji mogli smo svjedočiti novim prvacima na ovome turniru u obje kategorije. Kod žena u utakmici za 3. mjesto pobjedu su odnijele domaće djevojke iz Detono Zagreba koje su dobile srpsku ekipu BHC 2areg. U velikom finalu prvakinje Hrvatske WBHC Kontesa Nera pobijedile su Toyota MHC Dubravu 2:0 u setovima. Pjeskašice iz Dubrave su pružile kvalitetan otpor, ali to ovaj puta nije bilo dovoljno za pobjedu protiv aktualnih pjeskaških prvakinja.

U muškoj konkurenciji domaća ekipa BHC Sesveta nakon duge i teške borbe uspjela je savladati švedsku reprezentaciju te su osvojili odlično 3. mjesto, koje će im puno značiti u borbi za europsko klupsko prvenstvo sljedeće godine. U velikom finalu Krasnodar je pokazao zašto je i dalje jedna od najboljih pjeskaških ekipa svih vremena. Tamo su uspjeli nadvladati danski HEI beachhandball nakon raspucavanja 2:1 u setovima koji i ove godine se morao zadovoljiti drugim mjestom na Jarun Kupu.

Proglašena je i najbolja šestorka turnira u seniorskim konkurencijama te najbolji strijelac:
Ženska konkurencija:
Lijevo krilo: Anja Vida Lukšić (BHC Dubrava)
Desno krilo: Nika Horvat (Detono Zagreb)
Pivot: Mirna Vučković (BHC Dubrava)
Marker: Martina Ćorković (WBHC Kontesa Nera)
Obrambeni igrač: Rea Banić (BHC Dubrava)
Golmanica: Mara Budić (Kontesa Nera)

Muška konkurencija:
Lijevo krilo: Egor Kočura (Ekatarinodar)
Desno krilo. Jonas E. Corneliussen (Hei BH)
Pivot: Hendrik Dahlberg (Swedish national team)
Marker: Igor Nekljudov (Ekatarinodar)
Obrambeni igrač: Klaudio Hranjec (BHC Sesvete)
Golman: Dominik Marković (BHC Sesvete)

Još jedno izdanje Jarun kupa je privedeno kraju, turnir je bio vrlo uspješan i nadamo se još boljem sljedeće godine.

Mario Lacković

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!