Liga prvaka, nokaut faza, Polufinale - uzvrati, 01.05.2018, 20:45 h, Santiago Bernabéu
Suci: Cuneyt Cakir (Turska)
Real Madrid
Real Madrid
Karim Benzema 11', 46'
2:2(1:1) Bayern
Joshua Kimmich 3'
James Rodriguez 63'
Bayern

VIDEO: Real u trećem uzastopnom finalu, Ulreich i Benzema odveli Madriđane u borbu za trofej!

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • utorak, 01.05.2018.
VIDEO: Real u trećem uzastopnom finalu, Ulreich i Benzema odveli Madriđane u borbu za trofej!
Foto: EPA

Odlična utakmica u Madridu, uzvrat koji je opravdao očekivanja. Bayern se borio do posljednje kapi znoja, bio je u igri za prolaz do posljednjeg zvižduka Cuneyta Cakira, ali ostao je kratak i s 2:2 iz Madrida nije uspio nadoknaditi poraz sa svog stadiona od 2:1. Dva pogotka Karima Benzeme i nesvatljiva pogreška Svena Ulreicha obilježili su uzvratni dvoboj...

Real Madrid
Bayern
Real Madrid
Bayern
1
Keylor Navas
17
Lucas Vazquez
5
Raphael Varane
4
Sergio Ramos
12
Marcelo
20
Marco Asensio
(do 87')
23
Mateo Kovačić
(do 72')
10
Luka Modrić
8
Toni Kroos
9
Karim Benzema
(do 72')
7
Cristiano Ronaldo
Pričuvni igrači
11
Gareth Bale
72'
14
Casemiro
72'
6
Nacho
87'
Trener
Zinedine Zidane
26
Sven Ulreich
32
Joshua Kimmich
5
Mats Hummels
4
Niklas Sule
27
David Alaba
24
Corentin Tolisso
(do 75')
6
Thiago Alcantara
25
Thomas Müller
11
James Rodriguez
(do 84')
7
Franck Ribery
9
Robert Lewandowski
Pričuvni igrači
2
Sandro Wagner
75'
8
Javi Martinez
84'
 
Trener
Jupp Heynckes

Fantastičan nogomet u Madridu u uzvratu između Reala i Bayerna! Nakon pobjede Reala u Münchenu 2:1, nitko nije niti pomislio da će se Bayern predati, Real je već pokazao da ima problema završiti posao na svom terenu i Bayern je to htio iskoristiti. Nije bio daleko, trebao mu je još jedan gol, ali Keylor Navas s nekim važnim obranama pomogao je Realu da izdrži.

Luka Modrić i Mateo Kovačić igrali su od prve minute, Modrić je odradio sjajan posao i bio među najboljim pojedincima na travnjaku, a Kovačić je izašao u 73. minuti kada ga je zamijenio Casemiro.

Počelo je šokantno za domaćina. Već u trećoj minuti Bayern je stigao do vodstva, Thomas Müller ubacio je u kazneni prostor, Sergio Ramos nije uspio očistiti opasnost, lopta je došla do Joshue Kimmicha koji je iz prve šalje u mrežu.

Embed from Getty Images

Nije se dugo čekalo na odgovor Reala koji već u 11. minuti dolazi do poravnanja. Marcelo je nabacio u kazneni prostor, David Alaba nije bio dovoljno blizu Karimu Benzemi koji ostaje sam i glavom zabija za poravnanje.

Narednih 20-ak minuta igralo se dinamično, ali bez velikih prilika da bi nakon pola sata igre Bayern opet zaprijetio. U 33. minuti Robert Lewandowski bio je u odličnoj prilici, Navas je obranio njegov pokušaj, ali lopta dolazi do Jamesa Rodrigueza koji iz blizine iz voleja šutira preko gola.

Ubrzo je uzvratio i Real, Cristianu Ronaldu pokušaj u bliži kut lijepo je obranio Ulreich da bi nakon kornera Ramos glavom pucao malo pokraj gola.

Embed from Getty Images

Drugo poluvrijeme nije moglo krenuti lošije za Bayern. Nakon dvadesetak sekundi igre Corentin Tolisso vraćao je bezopasnu loptu Ulreichu koji nije bio siguran hoće li je pokupiti rukom ili izbiti nogom, u konačni je proklizao pokraj lopte i Benzema je dobio najveći mogući poklon te zabio u praznu mrežu.

Predstavljalo je to šok za Bavarce koji su u narednim minutama nizali pogreške, ali Real to nije znao iskoristiti. Dobrih desetak minuta trebalo je Bavarcima da dođu k sebi i zaigraju bolje, a u tom razdoblju jedina opasnost pred Navasom bila je kada su gosti tražili kazneni udarac nakon dvoboja Ramosa i Lewandowskog. Nakon toga uspjeli su doći do pritiska i u 63. minuti i do pogotka. James Rodriguez prvi put pogodio je loptom Ramosa, ali na odbijancu je došao sam pred Navasa i rutinski pogodio za 2:2.

Embed from Getty Images

Do kraja susreta Real se branio i pokušavao udaljiti Bayern od gola, no pritisak je uglavnom trajao, Navas je obranio nekoliko neugodnih pokušaja Tolissoa i Müllera i Real je izdržao za plasman u treće uzastopno finale.

Odlična utakmica i propuštena velika prilika Bavaraca koji ne mogu reći da su kroz dvije utakmice bili lošiji protivnik.

Liga prvaka, nokaut faza

polufinale - uzvrati

Real Madrid2:2Bayern
Roma4:2Liverpool

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2018. u 23:10
    U Madridu ništa novo, reklo bi se. Iako se za Real oduvijek besramno kralo i pljačkalo, ovo što se događa posljednjih nekoliko godina je već postalo gnjusno i odvratno. Ligu prvaka ne treba više ni igrati, neka samo na kraju sezone dodijele trofej jedinom klubu koji ga smije dobiti, a oni neka si... [više na forumu]
    Obrisan korisnik