Košarka

Julius Erving : "Jayson Tatum trebao je biti prvi izbor drafta"

Petar Jenjić • četvrtak, 03.05.2018.
Julius Erving : "Jayson Tatum trebao je biti prvi izbor drafta"
Foto: EPA

Julius Erving istaknuo je kako mu se jako sviđaju ovogodišnje igre mladog košarkaša Boston Celticsa Jaysona Tatuma i kako samo nekolicina igrača može u doigravanju podignuti svoju razinu igre...

Igre Jaysona Tatuma ove sezone nisu zaobišle niti legendu Philadelphia 76ersa Juliusa Ervinga, istaknuvši kako je njegova nekadašnja momčad upravo igrača Boston Celticsa trebala izabrati prvim pickom na prošlom draftu.

"Tatum je trebao biti prvi pick drafta. Uzeli smo Fultza, Philadelphia je odabrala Fultza. S obzirom na ozljede mogao bi kao i Ben Simmons biti rookie i sljedeće sezone."

U prvoj utakmici polufinala između Sixersa i Celticsa Tatum je susret zaključio s 28 poena, dok Fultz nije nastupio zbog odluke trenera Bretta Browna. Spomenuti dvojac i ranije je često bio povezivan. Sixersi su Bostonu dali treći pick drafta 2017. godine i još jedan izbor prve rude za prvi izbor koji je imao Boston.

Ove sezone Fultz je odigrao tek 14 utakmica zbog problema s ozljedom ramena s prosjekom od sedam poena, četiri asistencije i tri skoka. S druge strane Tatum je odigrao 80 utakmica u regularnoj sezoni, a odlične igre prenio je i u doigravanje.

"Tatum igra sjajno i kada imate igrača koji može dodatno podignuti svoju igru u doigravanju tada imate posebnog košarkaša. Jako je teško igre sa sveučilišta prenijeti na višu razinu, samo nekolicina to mogu. Sviđa mi se njegova igra i što donosi momčadi", kazao je Erving, a prenosi ESPN.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!