Košarka

VIDEO: Raptorsi u velikim problemima, James i Love nezaustavljivi

Branimir Korać • petak, 04.05.2018.
VIDEO: Raptorsi u velikim problemima, James i Love nezaustavljivi
Foto: EPA

Sjajan posao u Torontu odradili su Cleveland Cavaliersi koji su upisali i drugu pobjedu na krilima LeBrona Jamesa i ovaj put Kevina Lovea...

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 110:128 (0-2)

LeBron James dobio je pomoć i Cleveland Cavaliersi su danas posve drugačija momčad. Seriju protiv Pacersa iznio je isključivo James na svojim leđima, no protiv Raptorsa dobio je pomoć i dva teška gostovanja Cavsi su riješili u svoju korist.

U prvoj utakmici psihički su ubili Raptorse, bili su u visokom zaostatku, niti jednom u 48 minuta nisu bili u vodstvu, a na kraju su svejedno slavili. U drugoj utakmici posve drugačija slika, posebno u drugom poluvremenu. James je ponovno bio na vrlo visokoj razini, ali sjajnu utakmicu odigrao je i Kevin Love što je olakšalo posao Jamesu.

Iako je James bio u središtu pozornosti s prvom utakmicom u povijesti doigravanja od 40+ poena i 14 asistencija, zasluge je stavljao u ruke Lovea.

"Bilo je jako lijepo vidjeti ovakav njegov nastup. On je naš All-Star igrač i ovo je velika utakmica za njega", govorio je nakon susreta LeBron.

Dok su Cavsi u drugom poluvremenu briljirali, Raptorsi su imali problema, osobne pogreške smanjile su agresivnost Kylea Lowryja i DeMara DeRozana u obrani, a općenito su se teško nosili s raspoloženim Cavsima.

Cleveland je tako fantastično otvorio seriju, napravio nešto slično što su Pelicansi napravili u prvoj rundi protiv Blazersa i bit će ih jako teško spriječiti na putu do finala Istoka. Pelicansi su tamo došli do vodstva 2-0 s dvije pobjede u Portlandu, na kraju su glatko prošli s 4-0 te ne bi bilo nikakvo iznenađenje i da Cavsi lakoćom dovrše posao protiv Raptorsa i ove sezone.

"Ponekad kada ste u teškoj situaciji, to izvuče najbolje iz vas. Mi smo upravo u takvoj situaciji i moramo odgovoriti na taj način", tješio se nakon susreta DeRozan.

Ante Žižić niti u ovom susretu nije imao minutažu, a prednjačili su James s 43 poena, 14 asistencija i osam skokova te Love s 31 poenom i 11 skokova. Kod Raptorsa DeRozan je bio na 24 poena, Lowry na 21 poenu i osam asistencija, a Jonas Valančiunas 16 poena uz 12 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!